FORMULA 1

Renaultov povratak u formulu

O tome se dugo vremena govorilo, ali iskreno nedostajala je samo službenika vijesti. Renault je čvrsto odlučio vratiti se u Formulu 1 kao punopravni konstruktor i takmičar, ističu iz Lotus tima.
U stvari, prekoalpski tim iz Enstone, što je bio njegov “dom” za uspjeh prvenstva 2005. i 2006. godine zaslužan je Fernando Alonso. Da bi to učinili, proizvođač je morao preuzeti većinu dionica Lotusa, tim je ostao bez daha i tu dolazi kraj 2015 sezone.
Unatoč 2015. sezoni koja je bila bolja nego prethodne, Lotus je pao u crnu rupu što se tiče formule.
Najviše trnovit je na stručnjake i na plaćanje dugova prethodnog menadžment tima, koji su sada u potpunosti otpisani.
Osim reorganizacije u tehničkom smislu, odlučili su dopustiti čak i ljudski kalup. Uključeni također će biti line-up vozači: istina je da Lotus je angažirao Joylon Palmer koji će pomagati Pastor Maldonado, jednako je istina da Renault može krenuti snažno sa Francuzima među svojim redovima. Jedan od mogućih kandidata za tu ulogu bi Jean-Eric Vergne, bivši Toro Rosso zapravo radi u Ferrari kao vozač za ispitivanja.
Ali onaj koji je imao šta za reći je Alain Prost. Četiri puta F1 svjetski prvak je bio uključen u rasprave i diskusije . “Predanost Renaulta je vrlo velika, a tu je i vrijeme koje ce pokazato je li se isplatilo riskirati ili ne. Conincere Ghosn odobriti će povratak u Formulu 1, u svjetlu onoga što se dogodilo s Red Bullom timom, međutim, neće bilo lako. Siguran sam, međutim, da kada Renault iskoristit šansu i pažnju koju su posvetili to opravdati o dobrim rezultatom. “

Related Posts