Featured peugeot peugeot karavan Povijest sw Vijesti Zanimljivosti

70 godina karavana marke PeugeotMarka Peugeot prije nekoliko je tjedana predstavila potpuno novi Peugeot 308 SW s jedinstvenom siluetom. Ovo vozilo resi izražajan stil naglašen elegantnim profilom i sofisticiranim stražnjim dijelom. Učinkovito i iznimno moderno vozilo zadržava ključna obilježja koja kupci u segmentu kompaktnih karavana očekuju.

Najnoviji karavan bogatije je opremljen, ima bolje performanse i zavodljiviji je te je ravan drugim automobilima u klasi. S druge strane, zadržao je ono što je ovaj segment uvijek činilo specifičnim: izduljenu siluetu i velik obujam prtljažnika.


Prvi karavan marke Peugeot pojavio se 1949., kada je predstavljen Peugeot 203 karavan. U to je doba segment karavana bio u samom začetku i nije se znalo postoji li zaista skupina kupaca za takvu vrstu vozila. Međutim, marka sa znakom lava bila je toliko sigurna da će pokušaj uroditi plodom da je ponudila dvije verzije karavana Peugeot 203: obiteljsku izvedbu i jednostavniju, komercijalnu izvedbu.

Ti su modeli naišli na dobar odaziv što je potaknulo Peugeot da dalje razvija svoju ponudu. Marka sa znakom lava 1956. je predstavila Peugeot 403 karavan koji je također bio dostupan u obiteljskoj i komercijalnoj izvedbi. Njega je 1962. zamijenio Peugeot 404 karavan, dok je Peugeot 203 karavan nasljednika dobio 1965. s pojavom modela Peugeot 204.

Povijesni kotač se pokrenuo i s vremenom su se ispisala nova povijesna poglavlja: Peugeot 304 i 504 karavan 70-ih godina, Peugeot 305, 505 i 405 karavan 80-ih godina, Peugeot 306 i 406 SW 90-ih godina. Početkom 2000-ih Peugeot je otišao korak dalje tako što je ponudio dva inovativna vozila: Peugeot 206 SW znatno manjih dimenzija s obzirom na to da je riječ o karavanu i Peugeot 307 SW koji je zadržao neka od dobrih rješenja karakteristična za monovolumene.

Popis se nastavlja verzijom SW prve generacije modela Peugeot 308 i PEUGEOT 407, te vozilom Peugeot 508 prve i druge generacije. Svi ti modeli dokaz su da zasigurno nije pretjerana tvrdnja da danas gotovo svatko ima neku uspomenu vezanu za karavan marke Peugeot.

Novi Peugeot 308 SW: povijest se nastavlja

Novi karavan marke Peugeot stupa na pozornicu 2021.: riječ je o novom vozilu Peugeot 308 SW. Kao i limuzina po uzoru na koju je nastao, ovaj model je bez sumnje jedan od najzavodljivijih u svojem segmentu.

Obujam prtljažnika od 608 litara preklapanjem stražnje klupe može se povećati na 1634 litre. Peugeot 308 SW svakako se može pohvaliti pozamašnim prtljažnikom! Usto je novi Peugeot 308 SW i vrlo praktičan zahvaljujući trodijelnoj klupi koja se može preklopiti putem komandi smještenih u prtljažniku.

Međuosovinski razmak novog vozila PEUGEOT 308 SW povećan je za 55 mm u odnosu na limuzinu. Ta prilagodba, s jedne strane, omogućuje da putnici otraga imaju više mjesta i, s druge strane, da se naglasi silueta vozila koje dobro leži na cesti.

Bilo da je riječ o limuzini ili karavanu, novi Peugeot 308 opremljen je trodimenzionalnom digitalnom instrumentnom pločom od 10” i središnjim dodirnim zaslonom od 10” visoke razlučivosti koji donosi inovaciju u vidu novog sustava Peugeot i- Connect® Advanced. Uobičajene fizičke komande zamijenjene su i-toggle prekidačima koji su u potpunosti podesivi.

Mali upravljač, koji predstavlja još jedan neizostavan element sustava i-Cockpit® Peugeot, omogućuje vozaču da se zaista poveže s automobilom.

Prvi primjerci novog vozila Peugeot 308 SW na ulicama će se pojaviti početkom iduće godine. Od komercijalnog lansiranja automobila, Peugeot nudi različite vrste pogona među kojima su i dvije vrste punjivih hibridnih motora od 180 i 225 KS.
Source link

Related Posts