HILLCLIMB HR Brdo Vijesti

U NEDJELJU 9. NAGRADA GRADA SKRADINA

9. NAGRADA GRADA SKRADINA

Nakon Nagrade Stubičkih Toplica (Sljeme) na redu je druga ovosezonska brdska utrka u Hrvatskoj – Nagrada Grada Skradina, koja se vozi ove nedjelje (10. svibanj). Ovogodišnja utrka, u organizaciji AK Mihovila iz Šibenika, boduje se za Prvenstvo Hrvatske, Šampionat Bosne i Hercegovine, Prvenstvo Regije Jug te Prvenstvo Povijesnih Vozila. Za utrku je prijavljeno 85 natjecatelja, od kojih je 64 iz Hrvatske.

Brdska staza u Skradinu poznata je i pod nazivom “Skradinska ljepotica”, kako ju je prozvao višestruki prvak Hrvatske Niko Pulić. Dugačka je 3.387 km, a rekord staze drži Siniša Krainc s vremenom 1:45:555 min. U subotu (9. svibanj) održavaju se četiri treninga, ceremonijalni start održat će se u nedjelju u 12:00 h dok će utrka početi u 14:00 h.

Zašto posjetiti utrku:
Ukoliko vas imalo zanimaju automobili, ovo je savršena prilika da osjetite čari automobilističkih utrka, što je doživljaj koji ćete garantirano jako dugo pamtiti. Brdske utrke ne traju dugo, a voze ih i posebno složeni trkaći automobili koji snagom nerjetko premašuju sva vaša očekivanja. Usto, na utrkama možete i popričati s vozačima te od njih saznati nešto više o utrkama, ili ih samo tražiti autogram. Voziti na razini na kojoj oni voze puno je teže nego što izgleda, stoga utrke predstavljaju nadmetanje jednih od najboljih vozača iz Hrvatske i regije. Zato nemojte propustiti priliku nego dođite i navijajte za svoje favorite. Fantastična atmosfera je zagarantirana!!

Lista prijavljenih vozača i trkaćih automobila:
Neslužbena lista prijava – Brdo Skradin

Onboard snimka trkaćeg prolaska stazom:

Tekst: Tin Beraković

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *