..kako drugačije okarakterizirati njegov tim radio tokom utrke: ”Kao da imamo GP2 motor, urgh..”, ”S kim se mi to utrkujemo.., užas..”.. Svoju treću utrku uživo, ove godine, u ”paddock clubu” gledao je veliki šef Honde i  vjerojatno progutao veliki komad sušija..Tko zna što stoji u ugovoru koji dvostruki svjetski prvak ima, ali ovo sramoćenje Honde pred milijunskim tv auditorijem, ne sluti na dobro..jgib
Lewis Hamilton novom pobjedom na VN Japana juri prema trećem naslovu. Na startu je ”prodao foru” Rosbergu koji je imao najbolju startnu pozicijuBBlCQQ5 ali s vanjske strane prvog zavoja. (To zato što se računa da je vanjska strana brža jer se po njoj stalno vozi pa ima bolji grip..).
Od prvog kruga, McLareni su bili ”sjedeće patke”. Katastrofa pred oko 150 tisuća na Suzuki.
Novi dokazi da tehnologija jede samu sebe..Rosbergu je rečeno da ne napada jedno pet krugova da bi se motor ohladio, Verstapen je prošao kolegu Sainza jer je imao tri kruga mlađe gume..O tempora o mores..Slava napretku ali malo je glupo..U prilog tome i podatak da je samo Nasr odusato i to u pretposljednjem krugu.
Veliki plus za Red Bull iako ga je pobijedila njegova B momčad. Najbolji dokaz da bi bila tragedija da Matešić zalupi vratima zbog nemogu12003302_10153207852941819_1615486869800019432_nćnosti da za 2016. nabavi prave motore za svoja četiri auta.
Ova je staza u povijesti donijela fantastičnih utrka. Ova to nije bila ni najmanje. (gd)