Ako ste ljubitelj proizvođača iz Bavarske onda BMW M3 CSL E46 u vašem srcu sigurno zauzima posebno mjesto.

Naime, radi se o jednom od najboljih sportskih automobila u povijesti. Naravno, ako se iz priče izuzme pomalo kontroverzan automatski mjenjač SMG II, koji je bio jedini izbor uz spomenuti model. Po svemu ostalom BMW M3 CSL E46 ostat će zauvijek zapamćen kao vrhunac sportskih modela baziranih na kombinaciji Serije 3 i atmosferskog rednog 6-cilindraša.

Mala masa, izvrstan sustav upravljanja, suveren ovjes i balans u idealnom omjeru od 50:50 pružali su nezaboravan osjećaj za volanom. Stražnji pogon i zatvarač diferencijala dozvoljavali su da se iz automobila izvuče ono najbolje. Bilo je to vrijeme u kojem je prisutnost elektronike na užitak vožnje još uvijek bila svedena na najmanju mogući mjeru, pa je sve ovisilo o vještini vozača.

Uz 360 konjskih snaga i najveći okretni moment od 370 Nm do stotke je stizao za manje od pet sekundi, dok je najveća brzina bila ograničena na 250 km/h.

Obzirom da ih je proizvedeno svega 1383 vrijednost im raste od prvog dana pa danas primjerak u kolekcionarskom stanju kao ovaj na slikama s lakoćom premašuje cifru od 120.000 eura.


Source link