RALLY Strani sport Vijesti WRC

Citroen želi ‘full-time’ povratak Sebastiena Loeba u WRC 2019.

Izvršna direktorica Citroena, Linda Jackson kaže kako je full-time povratak Sebastiena Loeba u WRC ono čemu se ona nada. Taj povratak za 2019. pripada deveterostrukom svjetskom prvaku, ukoliko on to želi.

Podsjetimo, Loeb je za ovu godinu odabrao tri relija; Meksiko, Tour de Corse (Francuska) i Španjolska.

Povratak 2019.?

Ovogodišnji nastupi legendarnog 44-godišnjeg Francuza nakon nekoliko godina izbivanja iz WRC-a nisu prošli nezapaženo od strane Citroena. Pokazao je jako dobar ritam i brzinu osvojivši tri brzinca u Korzici u subotu ujutro.

Na pitanje može li se Sebastien Loeb vratiti full-time za Citroen, Jackson je rekla da bi ju to trebali pitati kasnije u sezoni, nadajući se da će dogovoriti s Francuzom još koji event nakon Španjolske.

“Sebastien je veoma zauzeta veličina, a njegova veličina je ta koja treba odlučiti.”

Craig Breen pod upitnikom?

Jackson kaže kako je brzina koju je Loeb pokazao u Meksiku i Korzici nevjerojatna.

“Postupili smo ispravno, naša postava dobro funkcionira.”

“Utjecaj koji Sebastien ima je jako vidljiv. Njegovo znanje, popularnost i iskustvo su veoma cijenjeni. On ima pravi timski duh i smiren je, to je ono što je potrebno ekipi.”

Citroen otvoreno pregovara s Loebom o povratku 2019. Ove godine će se natjecati s Peugeotom u svjetskom rallycross prvenstvu (FIA World Rallycross Championship), a cilj je, naravno, naslov svjetskog prvaka.

Follow Me:

Related Posts