Aktualno Featured policija prometni prekršaj Vijesti Zanimljivosti

Drugog dana akcije u prometu vozači počinili 215 prometnih prekršaja od čega se njih 99 odnosi na nepropisnu brzinuDrugog dana provođenja preventivno represivne akcije pojačanog nadzora vozila i vozača usmjerene prvenstveno na počinjenje tzv. „četiri glavnih ubojica u prometu“, a to su: prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola, prekoračenje dopuštene brzine, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisna uporaba mobitela u vožnji, utvrđeno je sljedeće:

– ukupno 215 prometnih prekršaja, od čega su 49 prekršaja počinili vozači pod utjecajem alkohola, 99 prekršaja počinjeno je zbog nepropisne brzine, pet zbog nepropisnog korištenja mobitela, 21 zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa i jedan zbog vožnje pod utjecajem droge. Tri su osobe zadržane do otrježnjenja, a tri su dovedene na sud. Zabilježeno je još 40 ostalih prekršaja.


Najveće zabilježene koncentracija alkohola su kod 38-godišnjaka koji je upravljao vozilom na Trgu svetog Ivana u Kloštar Ivaniću, a obavljenom kontrolom utvrđena mu je koncentracija od 1,98 g/kg alkohola u organizmu zatim kod 45-godišnjaka koji je upravljao Ulicom Tomislava Pavleka pod utjecajem alkohola od 1,91 g/kg u organizmu te kod 29-godišnjaka koji je upravljao vozilom na Aleji Matije Ljubeka pod utjecajem alkohola od 1,76 g/kg u organizmu.

Izvor: Zagrebačka policija
Source link

Related Posts