Vozač NIŠ Petrol tima u saradnji sa Target Competition timom u svom automobilu Hyundai i30 N sa brojem 62, na stazi Hungaroring u Mađarskoj,pobijedio je na sedmoj ovosezonskoj trci . Poslije impresivnog nastupa na treninzima, Borković je u kišnim i vrlo kaotičnim kvalifikacijama zauzeo četvrto mesto i tako na svoj saldo dodao još dva boda. Ipak, smanjena snaga motora na 97,5 % i viši auto ostavili su ipak traga, pa je vodeći u poretku, Španjolac Mikel Azcona zauzeo prvo mjesto i osvojio još pet bodova. Poslije kiše na kvalifikacijama, bilo je jasno da će Borković samo strpljivom vožnjom moći računati na visoki plasman. I zaista,uspio je  iskoristiti bogato iskustvo i mirno držao svoje četvrto mjesto. Nije tiskao u početku te je bio poprilično nezainteresiran u borbi za prvo mjesto, koju su vodili Josh Files, Mikel Azcona i Attila Tassi.
Snimio : Zoran Kotromanović
Posle nepunih sedam minuta na stazi, Mikel Azcona je poslije jednog duela izgubio nekoliko pozicija, pa se Borković popeo na treće mjesto. I dok su Josh Files i Attila Tassi još bili pod utjecaje borbe sa Mikelom Azconom, Duca je sa nekoliko spektakularnih manevara izvedenih u samo dva zavoja, izbio na čelo.
Snimio : Zoran Kotromanović
Poslije safety car-a koji je izašao na stazu zbog duela Julien Brichéa i Attile Tassija, nakon kojega je Attila Tassi izletio i ostao kraj staze, Borkoviću je ostalo da se izbori s konkurentima i zadrži prvu poziciju u preostala dva kruga. Srpski vozač je od tada u retrovizoru vidio sve manji obris pvog slijedećeg automobila, a poslije još nekoliko incidenata, Mikel Azcona je uspio probiti se na četvrto mjesto. Izlazak sigurnosnog vozila na stazu smanjilo je Borkovićevo vodstvo, međutim, nije dozvolio da ga bilo šta spriječi na putu ka trećoj pobjedi.
Snimio: Zoran Kotromanović
„Bilo je teško voziti po ovakvom promjenjljivon vremenu u Mađarskoj. Imali smo poprilično loše kvalifikacije, ali sam uspio izvući dobru četvrtu poziciju. Kada sam vidio da se tijekom trku staza počela sušiti bio sam uvjeren da mogu se početi polako probijati. Presretan sam, automobil je bio savršen i hvala mom timu na tome. Očekivanja za drugu trku su velika, tim prije što Startam ispred Mikela Azcona. Presretan sam što sam osvojio treću pobijedu ove sezone Hvala timu, sponzorima, navijačima i posebno hvala mom Pančevu“, izjavio je Borković poslije pobjede na subotnjoj trci. Borković je nakon Subotnje prve utrke sa 111 bodova drugi u prvenstvu, s bodom manje od Mikela Azcone. Slijedeća, osma trka prvenstva TCR Europa voziti će se u nedelju od 11.50. Borković će zbog inverzivnog starta prve desetorice startati sa sedme pozicije, a njegov glavni konkurent sa desete.