Naše velike mlade nade imale su utrke ove subote i Martin Kodrić je u utrci Formule Renault 2.0 u francuskom Le Mansu zauzeo deseto mjesto dok je Martin Vugrinec 13. u 12. i pretposljednjoj utrci moto Red Bull Rookies kupa u španjolskom Aragonu.
Formulaši su vozili na jednoj od najpoznatijih svjetskih staza. Naravno, ne na slavnih 14 km na kojima se vozi 24 sata Le Mansa nego na moto GP stazi Bugatti dugoj 4.2 km. Kodrić je u petak senzacionalno otvorio vikend najboljim vremenom na prvom slobodnom treningu (vidi sliku). Gotovo cijelu utrku vozio se na 12. mjestu da bi se pred kraj uspio progurati do desetog  i osvojiti bod. Kodrić vozi u nedjelju još jednu utrlu u 15 sati a ona će jako ovisiti o jutarnjim kvalifikacijama. Trenutno zauzima jedanaesto mjesto u ukupnom redoslijedu s 39 bodova
(Deletraz 159).
Vugrinec je imao lakši pad nakon sudara s Čehom Gbelecom u prvom krugu. Obojica su nastavila. No, krug kasnije došlo je do četverostrukog sudara, također bez težih posljedica ali je utrka morala biti prekinuta. Četiri mlada vozača morala su odustati. Zanimljivo je da je Martin prije utrke rekao:
– Moram napomenuti da u svakoj prilici imam na umu da pad nije opcija što u meni stvara neopisiv pritisak sa kojim nije jednostavno izaći na stazu i ostvariti vrhunski rezultat..”..
Nakon restarta, Martin je nakon prvog kruga bio 17. od 21 preostalih vozača da bi na kraju zavšio na solidnom 13.. mjestu. Nova utrka za stjecanje iskustva našeg mladog majstora. Pobijedio je domaći vozač Garcija nakon velike borbe. I Vugrinec u nedjelju ima još jednu utrku nakon koje može još popraviti poziciju u redoslijedu (21. s 13 bodova) (gd)
Vugrinec je ove godine skupio deset bodova u Rookies kupu
Vugrinec je ove godine skupio deset bodova u Rookies kupu
Slika za povijest: naš mladi vozač najbrži na prvom treningu u petak
Slika za povijest: naš mladi vozač najbrži na prvom treningu u petak
Naš tim je posjetio i Riječanin Igor Eškinja, delegat FIM-a
Naš tim je posjetio i Riječanin Igor Eškinja, delegat FIM-a