U petak 28.siječnja 2022 godine oko 20.00 sati, 45-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka a kretao se Ulicom Prilesje. Obavljenim nadzorom, vozaču je očitana koncentracija alkohola od 1.55 g/kg. Vozač je uhićen i prepraćen u Jedinicu za zadržavanje i prepratu, nakon čega je doveden na Općinski prekršajni sud, gdje je kažnjen sa novčanom kaznom u iznosu od 6.000 kuna te mu je određena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od jedan mjesec.

Istoga dana, oko 22.30 sati 31-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se smjerom Resnički put-Vukomeračka cesta. Nadzorom vozila i vozača utvrđeno je da mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije kao i da upravlja vozilom za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta zbog prikupljenih negativnih bodova. Također, 31-godišnji vozač je odbio ispitivanje na prisutnost droga te kod sebe nije imao osobnu iskaznicu. Vozač je uhićen i prepraćen u Jedinicu za zadržavanje i prepratu, nakon čega je doveden na Općinski prekršajni sud, gdje je zbog počinjenih prekršaja kažnjen sa ukupnom novčanom kaznom u iznosu od 20.200 kuna.

U subotu 29. siječnja sat vremena nakon ponoći, 57-godišnjak je pod utjecajem alkohola od 2,20 g/kg upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka kolnikom Maksimirske ceste gdje je i zaustavljen od strane policijskih službenika. Prilikom obavljanja nadzora vozila i vozača utvrđeno je da vozač nije bio vezan sigurnosnim pojasom te da mu je važenje prometne dozvole isteklo za manje od 15 dana. Po utvrđenom vozač je uhićen, a potom prepraćen na nadležni sud gdje je kažnjen ukupnom novčanom kaznom od 11 700 kuna, dok mu je izrečena i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od dva mjeseca.

Također u subotu, oko 14.30 sati 36-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka te se kretao Samoborskom cestom. Kod Ulice Franje Lučića sudjelovao je u prometnoj nesreći u kojoj je nastala materijalna šteta, te je provedenim nadzorom kod 36-godišnjeg vozača utvrđena koncentracija alkohola od 1,72 g/kg. Zbog počinjenih prekršaja vozač je uhićen i prepraćen na Prekršajni sud gdje je kažnjen novčanom kaznom u iznosu 6.000 kn te zaštitnom mjerom zabrane upravljanja „B“ kategorijom u trajanju od 3 mjeseca.

Istoga dana oko 15.50 sati 62-godišnjak upravljao je osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se Ulicom Ilica gdje je sudjelovao u prometnoj nesreći u kojoj je nastala materijalna šteta, no nakon prometne nesreće napustio je mjesto događaja te je od strane policijskih službenika zaustavljen u Zaprešiću. Ponuđeno alkotestiranje 62- godišnji vozač je odbio te je zbog počinjenih prekršaja uhićen i prepraćen na Prekršajni sud. Presudom mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 14.500 kuna, kao i zaštitna mjera zabrane upravljanja „B“ kategorije u trajanju od 3 mjeseca.

Niti tri sata kasnije 43- godišnjak upravljao je osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka a kretao se Ulicom Ilica u smjeru zapada. Tijekom provođenja nadzora vozač je odbio ponuđeno alkotestiranje, te je utvrđeno da vozač kod sebe nema vozačku dozvolu i osobnu iskaznicu. Nakon što je uhićen, vozač je doveden na Prekršajni sud u Zagrebu gdje je proglašen krivim te kažnjen novčanom kaznom u iznosu 10.500 kn, a izrečena mu je i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od 3 mjeseca.

Istog dana oko 22.35 sati 32-godišnjak je pod utjecajem alkohola u organizmu od 1,72 g/ kg upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka Savskom cestom u Zagrebu, gdje je iz zaustavljen od strane policijskih službenika. Po utvrđenom vozač je uhićen, a potom prepraćen na nadležni sud gdje je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 6 000 kuna, dok mu je izrečena i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

U nedjelju 30. siječnja, 10-tak minuta poslije ponoći 39- godišnjak je pod utjecajem alkohola od 1,81 g/kg upravljao osobnim automobilom kutinskih registarskih oznaka u zoni Slavonske avenije gdje je i zaustavljen, a po utvrđenom uhićen te prepraćen na nadležni sud gdje je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 10 000 kuna, dok mu je izrečena i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od šest mjeseci.

Istog dana pola sata kasnije 32-godišnjak je pod utjecajem alkohola u organizmu od 1,76 g/kg upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka kolnikom Avenijom Dubrovnik gdje je i zaustavljen prilikom policijskog nadzora vozila i vozača. Po utvrđenom vozač je uhićen, a potom prepraćen na nadležni sud gdje je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 10 100 kuna.

Izvor: Zagrebačka policija


Source link