Audi Audi E-Legend EL1 Audi Sport Quattro e-Legend EL1 Featured Tuning Vijesti Zanimljivosti

E-Legend EL1 je električni Audi Sport Quattro sa 804 KSAudi Sport Quattro S1 jedan je od najvažnijih model u povijesti svjetskog prvenstva u reliju.

Gotovo da nema ljubitelja automobilističkih natjecanja kojem taj model iz Ingolstadta nije u statusu legende. Lakoća kojom je osvaja brzince na najzahtjevnijim relijima diljem svijeta uistinu impresionira. No, Audi Sport Quattro ipak nije zaboravljan u povijesti.


To najbolje dokazuje E-Legend EL1, suvremena električna reinkarnacija, koji za pogon koristi kombinaciju tri elektromotora ukupne snage od 600 kW (804 KS). Električna energija pohranjena je u baterijskom paketu kapaciteta 90 kWh, sa 800-voltnom tehnologijom, kakvu koristi i Porsche Taycan.

Koktel retro dizajna i suvremene tehnologije ostavlja bez daha. Do stotke se katapultira za svega 2,8 sekundi, dok brzinu od 200 km/h postiže za manje od 10 sekundi. Za iznimnu stabilnost i prijenos snage na podlogu zadužen je sustav Torque Vectoring.

Upotrebljivost u svakodnevnom životu zajamčena je velikim kapacitetom baterije pa autonomija iznosi vrlo iskoristivih 400 kilometara. Bit će ih proizvedeno 30, isporuke kreću sredinom slijedeće godine, a cijena iznosi okruglo milijun eura.
Source link

Related Posts