U Češkoj, u mjestu Šternberk, je nova postaja europskog prvenstva na brdskim stazama. 6.-og i 7.-og lipnja, na stazi dugoj 7800 m, prosječne širine 7 m, te prosječnog uspona 3,9%, europska brdska “krema” će loviti nove bodove za plasman u svojoj kategoriji. Rekord staze drži nepobjedivi Simone Faggioli s vremenom 02:45,630, kojeg je postavio 2012.g., a pobijeđuje zadnjih 6 godina, čime je zauzeo prvo mjesto na listi pobjednika ove utrke sa 6 pobjeda.
Simone Faggioli, šesterostruki pobjednik utrke
Simone Faggioli, šesterostruki pobjednik utrke
Ova utrka, prvi put vožena davne 1905, je jedno od najstarijih automobilističkih natjecanja u svijetu. Veliki broj posjetitelja svake godine uživa u brzim i atraktivnim vožnjama, s obzirom da je prosječna brzina prvih, osjetno iznad 120 km/h. Ove godine naš Damir Mašić, sa svojim Mitsubishijem EVO 9, te racing teamom AvtoFoto marketa iz Ljubljane pod vodstvom Saše Mraka, pokušava ostvariti dobar rezultat u grupi N, te uknjižiti nove bodove za konkurenciju Centralno europske zone (CEZ), u kojoj je trenutno drugi iza Bartolomieja Wisniowskog iz Poljske. “Auto mi odlično radi, spreman sam u potpunosti, opremljeni smo novim gumama..nevidim razloga da dobar rezultat izostane…” rekao nam je Damir jutros prije treninga, te dodao da je problem iz Malačke zbog kojeg je odustao na startu utrke, riješen, a radilo se samo o automatu za ukapčanje brzina.
IMG_3603
  Damir Mašić, Mitsubishi Lancer EVO 9
AvtoFoto Market Team
AvtoFoto Market Team
Utrka je odlično medijski pokrivena, objavljuje se mnoštvo fotografija i snimaka nakon utrke, jedna specifičnost ove utrke jest i uživo praćenje starta putem Live stremaninga,