Mercedes je danas potvrdio James Allisona kao novog tehničkog direktora nakon odlaska Paddy Lowea.

Za Lowea, čiji se odlazak iz Mercedesa očekivao mjesecima,očekuje se odlazak u momčad Williamsa, no to nije još službeno potvrđeno.


Allison bih trebao preuzeti Loweovo mjesto izvršnog direktora (tehničkog) u njemačkoj ekipi, a od Lovea se očekuje da će početi raditi u Williamsu sljedećeg mjeseca.

Podsjetimo, Allison je bio Ferrarijev dugogodišnji tehnički direktor do prošle godine, no Britanac je napustio ekipu iz Maranella krajem srpnja.

Danas je Toto Wolff izjavio da će se pridružiti Mercedesu početku ožujka.

Allison će se pridružiti timu u novonastala ulozi tehničkog direktora.

“Vrlo sam uzbuđen sa početkom suradnje sa Mercedesom”, rekao je Allison.
“To je veliki privilegij te je trebalo dati veliko povjerenje takvoj poziciji u timu a koji je učinio toliko toga spektakularnoga u posljednje tri sezone.”

“Wolff je također dodao:” drago mi je pozdraviti Jamesa u Mercedesu te me jako veseli suradnja sa njim. Naš tehnički tim je izuzetno vješt u svakoj razini i na samom vrhu nakon osvojena tri svjetska prvenstva zaredom.Tako da nije bio lak zadatak pronaći pravu osobu koja može ojačati našu iskusnu ekipu inženjera,a i dati svojim iskustvom i znanjem našim talentiranim mladim članovima ekipe prostora za razvoj no i bitnije donijeti svoju vlastitu viziju kako bi se još više ponoljšale performanse Formule 1, a upravo je James kao iskusan inženjer osoba za to”

“Zato mislim da smo pronašli savršenu osobu za našu ekipu”,dodao je Wolff nakraju priopćenja.