EHC HILLCLIMB HR Brdo Vijesti

FAGGIOLI PO SEDMI PUT KRALJ ČEŠKE

Simone Faggioli vozi izvan konkurencije!!! Nitko mu nije niti zaprijetio približavanjem, pa tako niti čeh Miloš Beneš sa svojom Osellom, na dobro poznatom domaćem terenu, nije uspio ozbiljnije ugroziti Faggiolija. Doduše nije uspio oboriti svoj rekord staze ali od Beneša bio brži više nego uvjerljivih 5 sekundi po vožnji. Iako nije oborio rekord staze, postavio je jedan drugi rekord, po sedmi put i to zaredom je pobijedio na ovoj utrci. Treći je bio također vrlo brzi talijan koji svoje rezultate najčešće stvara u Faggiolijevoj sjeni, Fausto Bormoliniu u Reynardu K02.

Mnoštvo formula i radicala na Ecce Homo

Mnoštvo formula i radicala na Ecce Homo

Prekrasno vrijeme je privuklo izuzetno puno gledatelja i priuštilo im automobilistički spektakl koji se održava još od davne 1905. godine. S obzirom da su i naša dva vozača nastupila, Damir Mašić i “naš mađar” Istvan Kavecz – Bongo, bilo je i nešto naših navijača kojima nije bilo teško potegnuti šestotinjak kilometara do istoka Češke, u mjesto Šternberk.

Igor Stefanovski europski prvak grupe N

Igor Stefanovski europski prvak grupe N

Mašić je ostvario sedmo mjesto u grupi N, usprkos problemima s mjenjačem koji, čini se, ipak nisu do kraja otklonjeni nakon Malačke. Pobjednik grupe N je čeh Jiri Los, a drugi je bio prošlogodišnji europski prvak makedonac Igor Stefanovski. Treći je bio ponovo čeh Martin Jerman ispred Nikole Miljkovića iz Srbije. Peto mjesto u N-u osvojila je “češka princeza automobilizma” Dominika Benešova iz poznate obitelji Beneš koja je, možemo reći, nositelj češkog automobilizma.

Dominika Benešova princeza češkog automobilizma

Dominika Benešova princeza češkog automobilizma

Kavecz je svojim BMW-om E-90 V8 osvojio osmo mjesto u konkurenciji E2 za automobile, u kojoj je pobijedio čeh Dan Michl u Lotusu Evori, ispred Vladimira Vitvera u Audiju WTTR-DTM, te Mareka Rybničeka u Mitsubishi Lanceru EVO 600.

Related Posts