Predsjednik Ferrarija Sergio Marchionne odbacio je mogućnost povratka Fernanda Alonsa u momčad, unatoč interesu koji je Španjolac pokazao.

Budući da Ferrari nijednog od svojih vozača nema pod ugovorom za 2018., a Alonsu ugovor s McLarenom ističe krajem ove godine, govorilo se da bi dvostruki prvak mogao biti kandidat za povratak u Maranello.

No, govoreći na VN Austrije, Marchionne jasno je dao do znanja da je iz Ferrarija Alonsu rečeno da ih ne zanima.

Također je odbacio špekulacije da je s Maxom Verstappenom već potpisan predugovor na duži period, što je opovrgnuo i šef Red Bulla Christian Horner.

“Alonso je možda pokazao želju da se vrati u Ferrari, ali nije dobio pravi odgovor s naše strane”, rekao je Marchionne. “Nismo zainteresirani.“

“Što se Verstappena tiče, ništa nismo potpisali. Znat ćete sve prije kraja godine.”

Marchionne je pojačao i pritisak na Raikkonena kako bi ovaj dao što više od sebe tijekom ostatka sezone ako želi zadržati svoje mjesto u F1 sljedeće godine, opisujući Finca kao “mlitavca”.

Iako je Vettel trenutno u vodstvu, u Austriji je bilo govorkanja da bi čak i njegovo mjesto u Ferrariju moglo biti pod upitnikom zbog sukoba s Lewisom Hamiltonom u Bakuu.

No Marchionne je rekao da je, iako je Vettelu rečeno da momčad da nije zadovoljna onime što se dogodilo u Azerbajdžanu, to pitanje zatvoreno.

“Vidio sam ga u ponedjeljak ili utorak nakon Bakua”, rekao je Marchionne. “Sastali smo se i rekli mu da je takav incident nešto što treba izbjegavati.“

“Sad smo to poglavlje zatvorili i moramo razmišljati o utrkama, a ne o osobnim sukobima”.

Dodao je i da je Vettel svjestan onoga što se dogodilo. “Razumijem pritisak, to nije bila lagana utrka. Drugi bolid smo izgubili na način koji nije bio korektan.”

“Ali ne želim govoriti o tome tko se ponašao dobro, a tko nije.”