LIFESTYLE

FOTO: ABT digao Golfa GTI Clubsport S na 370 KS

Iako je Golf GTI Clubsport S rekorder Nurburgringa u svojoj klasi, iz ABT-a misle da je to nedovoljno…

Volkswagenov Golf GTI Clubsport S nedavno je postavio rekord na Nurburgringu (7 minuta i 47 sekundi) u kategoriji auta s prednjim pogonom. Poznata tuning kuća ABT odlučila je još pojačati ovu izvedbu, a nude se i neke nove vizualne promjene.

Najveća promjena vezana je uz 2,0-litreni TSI motor, čiju snagu ABT diže na ukupno 370 KS. Riječ je o povećanju za 60 KS u odnosu na serijsku verziju. Što omogućava bolje ubrzanje, međutim iz ABT-a nisu precizirali koja su točno vremena postignuta. Maksimalna brzina samog automobila sada iznosi 268 km/h.

Budući da je verzija Clubsport S rezervirana za 400 sretnika od kojih će se tek rijetki odlučiti na tuniranje, u ABT-u su pripremili i tuning za verziju Clubsport, za koju nude povećanje sa standardnih 265 na 340 KS. Kod obje verzije moguće je tražiti nove opruge (naravno, uz nadoplatu), a tu je i niz drugih vizualnih elemenata poput nove maske, poklopaca retrovizora, bočnih pragova… Poznati ABT aluminijski naplatci dolaze u dimenzijama između 18“ i 20“.

 

Foto galerija:

Izvor: ABT

Follow Me:

Related Posts