Aktualno bezračna guma dostavni robot Featured Goodyear Vijesti Zanimljivosti

Goodyear predstavio bezračnu gumu za dostavne robote


Goodyear je predstavio bezračnu gumu (non-pneumatic tire, NPT) koju je razvio za dostavne robote tvrtke Starship Technologies. Ta tvrtka upravlja mrežom s više od tisuću autonomnih robota koji u brojnim svjetskim gradovima dostavljaju pakete i namirnice kupcima.

Budući da Starshipovi roboti dnevno obave na tisuće dostava u svim vremenskim uvjetima i na najrazličitijim terenima, pouzdane i održavane gume izuzetno su važne. U tu je svrhu Goodyear za njih razvio namjensku bezračnu gumu koja osigurava dulji životni vijek i niže troškove održavanja voznoga parka.

Guma u fazi testiranja
Goodyear i Starship već su ušli u fazu testiranja gume koje se održava na Sveučilištu Bowling Green State u Ohiju u Sjedinjenim Američkim Državama. Prvi podatci pružaju pozitivne rezultate o trošenju gaznog sloja, kočenju i prigušivanju vibracija. Tako je Goodyear jedinstvenom strukturom svojih bezračnih guma dokazao potencijal za nove vrste mobilnosti. Područje mikro-dostave ima naime posve drugačije potrebe koje Goodyearova tehnologija NPT besprijekorno pokriva jer omogućuje dugotrajnu upotrebu bez dodatnih troškova održavanja.

U sklopu suradnje Goodyear je tvrtku Starship Technologies još početkom prošle godine dodao u investicijski portfelj fonda Goodyear Ventures.Source link

Related Posts