FORMULA 1 Glasine Vijesti Zanimljivosti

GOTOVO JE: Ferrari odlazi iz Formule 1!

Prema najnovijim glasinama čini se kako će talijanski proizvođač automobila, Scuderia Ferrari nakon 2020. napustiti Formulu 1.

Glasine kažu kako je predsjednik Ferrarija, Sergio Marchionne na uskršnjem druženju s novinarima potvrdio odlazak Ferrarija iz Formule 1 na kraju sezone 2020.

Talijanski mediji pišu da su Ferrari i Liberty Media prošlog tjedna u Londonu održali sastanak koji nije urodio plodom i sporazum između dvije strane je pao u vodu. Pregovarački tim Liberty Medie na čelu s Ross Brawnom bio je spreman napraviti kompromis po pitanju pravila za 2021., ali novi vlasnici Formule 1 stajali su kod toga da uzmu nekoliko desetaka milijuna bonusa koje Ferrari godišnje dobiva za sudjelovanje u ‘oktanskom cirkusu’.

Marchionne je ozbiljno shvatio prijetnje koje smo imali prilike čuti već nekoliko mjeseci i već je obavijestio vodstvo Formule 1 o povlačenju iz pregovora, što znači da Ferrari napušta Formulu 1 nakon isteka aktualnog Concorde ugovora.

Predsjednik FCA grupe otkrio je talijanskim medijima da se Ferrari vraća u WEC prvenstvo sljedeće godine, a nakon nekoliko desetljeća pauze, Ferarijev prototip ponovno će se naći na startu utrke 24h Le Mansa.

Također, Marchionne planira dovesti Maserati u IndyCar seriju, dok sudbina Alfa Romea u Formuli 1 još uvijek nije poznata.

Sretan Vam i Blagoslovljen Uskrs kao i 1. april! c(:

Follow Me:

Related Posts