Neki će ovakav pothvat nazvati bogohuljenjem, drugi će mu se diviti, ali u pravu će biti i jedni i drugi, no, ako zanemarimo filozofije i pogledamo čiste brojke jasno je kako se vlasniku mora odati priznanje.

Tuning je u svakom pogledu uspio. Ovaj BMW M3 E30 osjetno je žešći i uzbudljiviji od serijskog modela. Dakle, komplet modifikacija je dobro osmišljen, a rezultat je postignut.

Honda S2000 u serijskom formatu koristi 2-litrenog atmosferskog 4-cilindraša koji razvija 240 KS. Upravo je zbog visoke specifične snage ovaj motor godinama bio mokar san svih fanova japanskog proizvođača. No, kad ga je glavni akter ovog projekta odlučio ugraditi u svoj BMW M3 E30 dodao mu je turbopunjač.

Naravno, preinaka atmosferskog motora u turbo nije nimalo jednostavna niti jeftina, ali konačan rezultat je povećanje snage sa 240 na 365 KS. Prema navodima vlasnika, s drugom mapom ECU-a mogao bi razvijati i 450 KS.

BMW M3 E30 u originalnom formatu imao je masu od 1368 kilograma, dok je ovaj primjerak temeljitim modifikacijama olakšan na tek 970 kg. Kočni sustav donirao je BMW M3 E36, a unutrašnjost je spartanska po uzoru na trkaće bolide.


Source link