LIFESTYLE Ostalo Technology

Hyundai – mobility partner projekta STEM auto u 2018. godini

U prostorima Tehnološkog parka Zagreb predstavljen je projekt STEM auto 2018.

U projektu edukator Vlado Lendvaj sa Instituta za razvoj i inovativnost mladih (IRIM) putuje po Hrvatskoj i održava besplatne radionice programiranja, robotike i digitalne pismenosti, a sve to uz podršku Hyundai STEM automobila.

STEM auto je poput bibliobusa modernog doba, koji u ciklusima putuje po Hrvatskoj, prvenstveno po manjim mjestima. Radionice služe kao poticaj djeci i mladima za rad u STEM područjima.

STEM je skraćenica za znanost (Science), tehnologiju (Technology), inženjerstvo (Engineering) i matematiku (Mathematics).

STEM auto će se u 2018. provoditi u nekoliko ciklusa po Hrvatskoj. Auto će početkom svibnja putovati po južnoj Dalmaciji i otocima, a nakon toga, tijekom godine, obići će sjevernu i srednju Dalmaciju, Istru i Kvarner, Liku i Gorski kotar te Središnju Hrvatsku.

“Ponosni smo što smo, kao mobility partner, od samog početka projekta 2016. godine podržali STEM auto koji dovodi STEM znanja i vještine robotike u škole širom Hrvatske te potiče razvoj inovativnosti među mladima. U zadnje dvije godine, koliko surađujemo, Hyundai STEM auto, službeno vozilo projekta, prešao je više od 12 tisuća kilometara i razveselio više od 1.600 djevojčica i dječaka. Kada vidimo s koliko entuzijazma radi tim ljudi na projektu STEM auto i koliko radosti to donosi najmlađima, znamo da smo podržali pravu stvar, jer robotika nije budućnost, već sadašnjost.

Vjerujemo kako ćemo i u ovoj godini nastaviti uspješnu suradnju i napraviti još više kilometara s Hyundai STEM autima, a sigurnost je zajamčena uz pet godina Hyundai jamstva bez ograničenja kilometraže. Zadovoljstvo nam je biti dio projekta koji aktivnim djelovanjem doprinosi pozitivnom razvoju društva i stvaranju kulture uspjeha, za što se Hyundai zalaže i na globalnoj razini.“ , izjavila je Lina Dujić, Voditeljica marketinga Hyundai Hrvatska.

Follow Me:

Related Posts