Aktualno Featured HŽ Infrastruktura Vijesti Zanimljivosti

HŽ Infrastruktura odabrala izvođače radova za obnovu pruge u Zagrebu i sigurnost


HŽ Infrastruktura (HŽI) je za izvođače radova obnove pruge na dionici Zagreb Zapadni kolodvor-Glavni kolodvor odabrala tvrtku Swietelsky, a za unapređenje sigurnosti i tehničke kontrole željezničke infrastrukture zajednicu ponuditelja tvrtki Elektrokem i Iskratel, izvijestili su u četvrtak iz HŽI-ja.

Odluku o odabiru HŽI je donio u četvrtak, a riječ je o odabranim izvođačima za projekte “Obnova pruge na dionici Zagreb Zapadni kolodvor (uključivo) – Zagreb Glavni kolodvor (isključivo)” i “Unaprjeđenje željezničke infrastrukture kroz uspostavu mjernih stanica za sigurnosne i tehničke kontrole”.

Za projekt obnove pruge na dionici u Zagrebu odabrana je ponuda tvrtke Swietelsky u vrijednosti 199,1 miljun kuna bez PDV-a, a procijenjena vrijednost radova koji se u cijelosti financiraju iz Nacionalnog programa oporavka i otpornosti iznosila je 200 milijuna kuna bez PDV-a.

Projekt unapređenja željezničke infrastrukture radit će zajednica gospodarskih subjekata Elektrokem i Iskratel u vrijednosti 57,7 milijuna kuna bez PDV-a, za što iz HŽI-ju kažu da je bila najpovoljnija ponuda, dok je procijenjena vrijednost tih radova koji se sufinanciraju iz Instrumenta za povezivanje Europe (Connecting Europe Facility-CEF) iznosila 126,7 milijuna kuna bez PDV-a.

Odgovarajući na upit Hine kada je bio postupak nabave za te radove i koji su rokovi za njihov završetak, iz Korporativnih komunikacija HŽI objasnili su da je postupak nabave radova na projektu “Obnova pruge na dionici Zagreb Zapadni kolodvor (uključivo) – Zagreb Glavni kolodvor” počeo 3. lipnja ove godine, a da je danas objavljena odluka o odabiru.

“Nakon izvršnosti odluke, ide se u sklapanje ugovora za što je zakonski rok 30 dana. Rok za izvođenje tih radova je 18 mjeseci od uvođenja u posao”, kažu iz HŽI-ju.

Isti je princip i rok od 18 mjeseci nakon uvođenja u posao i za izvođenje radova na projektu “Unaprjeđenje željezničke infrastrukture kroz uspostavu mjernih stanica za sigurnosne i tehničke kontrole”.

Za te radove postupak nabave radova počeo je 3. prosinca 2021..

HINASource link

Related Posts