Featured GTS IMSA Mercedes-AMG one RXR Tuning Vijesti Zanimljivosti

IMSA RXR One je Mercedes-AMG GTS nabijen na 860 KSPremda se za tvrtku IMSA posljednjih desetak godina nije previše čulo, odlučili su se vratiti na velika vrata ozbiljnom preradom sportaša Mercedes-AMG GTS. U prošlosti su se uglavnom bavili preradama modela Lamborghinija. Najviše Gallarda i Murcielaga, no, onda su utihnuli i polako otišli u zaborav.

Sad su se vratili u velikom stilu. Mercedes-AMG GTS toliko su temeljito modificirali da su mu čak i nadjenuli novo ime, nazvavši ga IMSA RXR One. Svi koji smatraju kako je takvo zadiranje u originalnost pretjerano, nisu u pravu, jer su stručnjaci iz tvrtke IMSA ozbiljno zasukali rukave.


IMSA RXR One ima čak 300 kg manje od standardne izvedbe modela Mercedes-AMG GTS pa ukupna masa automobila spremnog za vožnju iznosi svega 1300 kg. Naravno, najveće preinake doživio je motor. Turbobenzinac 4.0 V8 nakon tretmana razvija zastrašujućih 860 KS i 1000 Nm.

Temeljito je prerađen i mjenjač, kako bi se mogao nositi s kamionskim okretnim momentom, a hladnjaci zraka turbopunjača su dodatno hlađeni vodom. Novi ovjes nudi mogućnost podešavanja visine i tvrdoće, a brojni karoserijski dodaci osim agresivnijeg izgleda doprinose i stabilnosti.
Source link

Related Posts