Na jučerašnjem treningu za superbike utrku, ovogodišnji Isle of Man TT odnio je svoju žrtvu, Dan Kneen doživio je težak pad i preminuo je na mjestu.

Do nesreće je došlo u Kneenovom prvom krugu 60 km dugačke staze u blizini Churchtowna, nakon čega su odmah prekinuti svi treninzi.

U nastavku vožnji dogodila se još jedna manja nesreća u kojoj je bio uključen i automobil, a vozača su odmah prevezli u bolnicu i trenutno se nalazi izvan životne opasnosti.

U priopćenju organizatora stoji:

“ACU Events ltd sa žalošću potvrđuje da je Dan Kneen (30) iz Onchana na otoku Man umro ove večeri nakon ozljeda koje je pretrpio tijekom pada u Superbike kvalifikacijskoj sesiji.”

“Dan je imao incident u Churchtownu u prvom krugu sesije i preminuo je na mjestu.”

“Dan Kneen je debitirao na otoku Man 2008. godine i osvojio je tri utrke bez presedana – Junior, Newcomers C i Ultra Lightweight MGP”.

30-godišnji Kneen je svoje prvo TT postolje ostvario je prošle godine u Superstock seriji, gdje je završio kao trećeplasirani. Prošle godine je ostvario službeno najbrži krug Superstock utrke s prosječnom brzinom od 209 km/h.

“ACU Events Ltd želi prenijeti svoju najiskreniju sućut Danovoj partnerici Leanne, njegovoj obitelji i brojnim prijateljima u trkaćoj zajednici i šire.”