Aktualno električni Featured hibrid italija poticaji Vijesti Zanimljivosti

Italija povećava poticaje za kupnju vozila s niskim emisijama štetnih plinovaTalijanska vlada izdvojila je dodatnih 100 milijuna eura za poticaje građanima koji ove godine žele kupiti vozilo manje štetno po okoliš, izjavio je u petak ministar industrije Giancarlo Giorgetti.

Poticaji uglavnom namijenjeni kupnji električnih i hibridnih vozila dio su šireg programa poticaja za gospodarstvo koji je vlada odobrila u petak.


Sredstva će najvećim dijelom biti dodijeljena za kupnju električnih i hibridnih automobila, ali će biti dostupna i za kupnju malih i automobila srednje veličine Euro6, te gospodarskih i rabljenih vozila s niskom emisijom štetnih plinova, kazao je Giorgetti.

Rim je ove godine već izdvojio 800 milijuna eura kako bi pomogao u kupnji vozila s niskim emisijama štetnih plinova, podsjeća Reuters.

Preliminarni nacrt koji je Reuters dobio na uvid prije današnje odluke vlade predviđao je izdvajanje od 300 milijuna eura, no vlada se na kraju ipak odlučila za trećinu toga iznosa.

Prema podacima ministarstva gospodarstva, registracija vozila u Italiji u rujnu je pala gotovo 33 posto, što je treći mjesec zaredom da bilježi pad u odnosu na mjesec ranije.

Pad je povezan sa smanjenom proizvodnjom automobila u razdoblju oporavka od pandemijske krize zbog globalne nestašice čipova koji se naveliko koriste u automobilskoj industriji.

HINA
Source link

Related Posts