Drift HR Rally RALLY Vijesti

IVICA MARIĆ: NASTAVLJAM S RALLY-EM

Ivica Marić-Vladimir Blaženčić, BMW E30 325i

IVICA MARIĆ: NASTAVLJAM S RALLY-EM

Na Rally Kumrovcu vidjeli smo nekoliko različitih prvijenaca, a jedan od njih imao je i Ivica Marić. Bivši drifter u Kumrovcu je odvozio svoj drugi rally u karijeri, ujedno i prvi na asfaltnoj podlozi. Prošle sezone vozio je drift, a kao razlog zaokreta u karijeri navodi veliki napredak u pripremljenosti automobila za drift pa je teško složiti konkurentan auto, te zbog činjenice da je rally zahtjevniji i traži više od vozača. Prvi rally bio mu je prošlogodišnji Rally Show Santa Domenica na kojem je vozio svoj BMW E30 325i. Reakcije nakon Kumrovečkog rally bile su mu više nego dobre:

“Nastupanje na Rally Kumrovcu bilo mi je veliko zadovoljstvo, biti dio ekipe koja dijeli istu strast velika je motivacija za nastavak karijere. Ubacivanje klase “Rally Challenge” izuzetno je pohvalna činjenica te bi se na tome želio zahvaliti organizatorima, AK Delti Sport. Time su između ostaloga nastup na utrci omogućili ne samo dugogodišnjim profesionalcima već i početnicima, što je velika stvar. Što se užitka u vožnji tiče podjednako mi je “gušt” voziti i makadamski i asfaltni rally, jer oboje mi predstavlja veliki izazov sa stražnjim pogonom.”, izjavio je Marić.

Za sada se rezultatima ne zamara previše već je skoncentriran na skupljanje što više informacija i iskustva u pripremi za rally. Nakon Rally Kumrovca u planu mu je napraviti i poneku preinaku na automobilu kako bi isti bio konkurentniji. Što se pak nastavka karijere tiče, planira nastaviti s nastupanjem na rally-ima.

Video sa Rally Show Santa Domenica 2014, prvog rally-a posade Marić-Blaženčić:

Tekst: Tin Beraković
Slike: Andrea Rastowsky (Autoškola Remetinec)

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *