Profesionalni Hyundai Motorsport vozači Thierry Neuville i Gabriele Tarquini postavili su svjetski rekord s prvim peterovratnim “hot coupeom” u C-segmentu. Potaknuti idejom tvrtke da uvijek ide nekonvencionalnim smjerom, Hyundai je napravio neočekivani obrat: Neuville and Tarquini testirali su automobil do krajnjih granica – ne vozeći iz talijanskog u francuski glavni grad, već se utrkujući zavojitim cestama između dva istoimena sela – Rom i Paris – u pitoresknoj zapadnoj Danskoj.

Tarquiniju je za upravljačem i30 Fastback N automobila trebalo samo 8:18.49 minuta za vožnju između dva danska sela sa slavnim imenima, pobijedivši kolegu relijaša za djelić sekunde. Neuville, trenutno vodeći pilot u WRC svjetskom rally prvenstvu i motorsport legenda Tarquini, s više od 25 sezona iskustva u utrkama, bili su savršeni tim za natjecanje na zatvorenoj cesti. Pokazali su sirovu snagu coupea visokih performansi u video clipu, koji je prožet pravom trkaćom atmosferom uz moćan zvuk motora i uzbudljivu vožnju.

S i30 Fastback N modelom, Hyundai opet postavlja nove standarde na tržištu, proširujući gamu svojih vozila. i30 N serija vozila jasno pokazuje da ne prodajemo samo automobile, već stvaramo osjećaj –  jedinstveni N osjećaj, koji mami osmijeh na lice vozačima. S novim “hot coupeom” kupci će uživati u jedinstvenom vozačkom paketu u prelijepom GT automobilu gdje god se vozili. – izjavio je Andreas-Christoph Hofmann, Vice President Marketing & Product, Hyundai Motor Europe.

Novi dizajn i motor visokih performansi

Novi i30 Fastback N pokazuje dinamičan izgled i sportske linije automobila, a u unutrašnjosti se novi i30 Fastback N odlikuje čistim i glatkim dizajnom. Kupci mogu birati između dva stupnja snage 2-litrenog turbobenzinskog motora, koji je prvi put predstavljen u i30 N hatchbacku. Standardni pogonski agregat isporučuje 250 KS. Performance paket podrazumijeva isti motor, ali s maksimalnom snagom od 275 KS. Obje verzije imaju maksimalni okretni moment od 353 Nm i postižu maksimalnu brzinu od 250 km/h. A kada se aktivira overboost funkcija, i kada se dostigne maksimalni okretni moment, povećava se do 378 Nm. Verzija s 250 KS od 0 do 100 km/h stiže za 6,4 sekundi dok verzija s 275 KS stotku hvata za 6,1 sekundi.

Hyundai i30 Fastback N je opremljen i sustavom N Grip Control. Postavke se mogu odabrati pomoću tipki na kolu upravljača: eco, normal, sport, N i N Custom. Ovisno o vozačevom raspoloženju, različiti načini vožnje mijenjaju karakter vozila.

Pametne značajke povezivanja i vrhunska standardna aktivna sigurnost

Instrumentna ploča novog i30 Fastback N-a dizajnirana je elegantno u horizontalnom rasporedu, a dostupna je uz dva različita infotainment sustava: audio sustav s 8-inčnim LCD ekranom osjetljivim na dodir i integriranom stražnjom kamerom te Bluetooth povezivošću ili navigacijski sustav s 8-inčnim zaslonom osjetljivim na dodir. Obje opcije podržavaju povezivanje s Apple CarPlay i Android Auto.

Poseban izbornik N infotainment sustava nudi prilagodljive postavke motora, mjenjača, zvuka iz ispuha, kao i postavke Performance paketa.

Novi i30 Fastback N ima Hyundai SmartSense aktivnu sigurnost i tehnologiju vožnje prema najvišim europskim standardima. Standardno dolazi sa sustavom za izbjegavanje sudara, sustavom upozorenja vozača, sustavom zadržavanja vozila u traku, sustavom prilagođavanja dugih svjetala.