LIFESTYLE

Iz Rusije s ljubavlju – superautomobil Lada Raven

Izgleda bolesno dobro, zar ne? Ili možda tek nakon dve tri votke? Da, dobro ste pročitali, ovo je najnoviji superautomobil iz Rusije, i ne nije Lada Niva na steroidnoj votki nego – Lada Raven. Lada nije poznata po superautomobilima. Zapravo, Sovjetski dizajnirane kutije s kotačima su daleko od superautomobila kao avion braće Wright od F-21. I premda je njihova trenutna gama vozila značajno poboljšanje u odnosu na njihove stare modele, oni i dalje izgledaju više kao Kie sredinom 90-ih, nego osobni automobili 21. stoljeća – s mogućim izuzetkom nadolazeće Vesta sedanke za 2015-tu. Da zaključimo, Lada Xray koncept je najbliža stvar superautomobilu koju su napravili. A to je SUV. I koncept.

Ruski dizajner Dmitrij Lazarev misli da je konačno došlo vrijeme za najsramotnijeg proizvođača automobila iz njegove zemlje da se pribere i razvije punokrvan superautomobil. A s obzirom na nedavno gašenje Marussie – ruskog jedinog proizvođača superautomobila – sada bi moglo biti to vrijeme.

Lada Raven konceptni superautomobil krasi neobičan dizajn, s masivnim razjapljenim prednjim usisom, velikim otvorima odostraga, i ogromnim, nabubrenim blatobranima. To ne izgleda nimalo kao prethodne Lade, no to nije loša stvar. Sa rendera se čini da je Lazarev predvidio centralno postavljen motor za svoj koncept – iako je misterij od kuda će Lada nabaviti motor i približno vrijedan ovog drama izgleda.

 

 

 

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *