Glavni događaj vikenda za nas dogodio se u dalekom Koloradu (vidi zasebnu priču). Firma Rimac imala je udjela u drugom najboljem vremenu na slavnom Pikes Peaku. Bit će jako zanimljivo vidjeti koji su planovi Rimca na planu utrka. Mislim da nitko ne bi imao ništa protiv da pokoji Rimac ne bude samo sigurnosni auto pred utrkama Formule E nego da bude i u utrci. Naravno, troškovi su tu malo veći od Pikes Peaka ali Richard Branson veli da će Formula E za pet godina dostići Formulu 1 (neće). No, da će igrati važnu ulogu, to nema sumnje.
Uzbudljivo u Formuli E (snimio: Nediljko Matejaš)
Uzbudljivo u Formuli E (snimio: Nediljko Matejaš)
Ove je nedjelje u Londonu završila prva sezona FE nakon što je obišla planetu i vozila se, između ostalog, na neubičajenim mjestima kao što su Peking, Berlin, Punta del Este (Urugvaj), Miami i London (prva utrka nakon 43 godine unutar britanske prijestonice). Kandidaturu za sezonu 2015/16. poslalo je čak 180 gradova iz cijelog svijeta i ovo će biti budućnost i velika stvar. Za očekivati je da će biti nekoliko serija utrka električnih automobila. Ovaj trend je nemoguće zaustaviti.
Dječje bolesti su prisutne a neke će ostati i malo dulje..Zvuk je tragičan (uglavnom ga nema). Sliči zvuku autića s trolom u luna-parku. Dalje, sredinom utrke mora se preskakati iz auta u auto što i nije neki nedostatak. No, utrke su napete i atraktivne.
Zadnja je utrka donijela blamažu Londonu jer su između prve i druge utrke, tokom noći, morali dizati asfalt u Battersea parku. Staza je bila toliko neravna da su pucali ovjesi pa je odluka o prvaku bila na granici regularnosti. Vegetacija u spometom parku je toliko jaka da je utrka ličila na utrku tunelom, od Londona nije ostalo ni L.. Nismo ni oduševljeni s prvim prvakom. To je Brazilac Nelson Piquet jr. koji je davnih dana trebao biti izbačen iz sporta jer je s lopovčinom Briatoreom namjestio Singapur 2008., namjerno se zaletivši u zid. Naravno, u sjećanju na njegova oca, recimo da mu je oprošteno..
Martin Vugrinec u Assenu
Martin Vugrinec u Assenu
Naš vrlo mladi, 16-godišnji Martin Vugrinec vozio je nove utrke u Red Bull Moto GP rookies kupu, u predigri spektakla u Assenu. Nije bilo bodova ali steknuto je novo iskustvo pa su i prvi bodovi iza ugla..Glavna utrka donijela je dvoboj par excellence između Valentina Rossija i Marc Marqueza. Dotakli su se pred ciljem i Talijan je iskoristio činjenicu da je dodirom izbačen sa staze, pa je prečacem došao do vrlo popularne pobjede. Dvoboji ove dvojice super majstora mogli bi ovu sezonu dovesti do ludila..
Kristijan Habulin opet u kartingu
Kristijan Habulin opet u kartingu
Kristian Habulin se vratio kartingu i to vrlo uspješno. Hrvatska se himna svirala na Prvenstvu Italije. Naravno, Kristijanu je mjesto među formulašima. Ne zaboravimo da je on jedini hrvatski vozač kojem je uspjelo pobijediti u konkuranciji formula na evropskom nivou (formula Renault Alpes).   (gd)