FORMULA 1 Vijesti

Kubica: Šanse za povratak u F1 su 80-90%

Robert Kubica je nakon svoje demo vožnje na Goodwood Festival of Speed eventu prošloga vikenda otkrio da su njegove šanse za povratak u Formulu 1 80-90%.

Kubica je prošlog mjeseca na Renaultovom privatnom testu u Valenciji sjeo u F1 bolid po prvi puta nakon šest godina te kompletirao 115 krugova na upravljačem Lotus-Renault E20 bolida iz 2012.

Nakon testa Kubica je izjavio kako sada ozbiljno cilja na povratak u svijet Formule 1.

Kubica je ponovno vozio isti bolid na Goodwoodu prošlog vikenda te izjavio kako je taj test otklonio 80% njegovih sumnji.

“Želim biti u Formuli 1 ukoliko sam 100% siguran da mogu obaviti posao, volio bih ostvariti taj cilj. Još moram odraditi nekoliko stvari i vidjeti svoju reakciju. Kada u jednom danu uspiješ otkloniti 80% svojih sumnju, to vam stvarno daje odličan osjećaj. Da budem iskren, bio sam veoma šokiran, bio je to stvarno impresivan osjećaj. Ne pričam o brzini, ni desetinci tu i tamo, nego o osjećaju koji je bio nevjerojatan”, rekao je Poljak za Auto Express.

Kubica naglašava kako je prije testa sebi dao 10-20% šanse koja se nakon testa pretvorila u 80-90%, ali inzistira da mora čvrsto stati na zemlju i da nebi bio spreman odmah nastupiti.

“Nebih mogao odmah sjesti u bolid i voziti, ne bih to učinio, to bi bila ludost. Ukoliko bi me netko nazvao i pitao da se utrkujem sljedeći vikend, odbio bih. Ne zato jer se ne osjećam spreman, nego zato jer osjećam da nema potrebe žuriti se. Bilo bi teško reći ne, naravno, ali nakon nesreće puno sam radio na svojoj mentalnoj spremi i ovo su moji najbolji mjeseci u proteklih šest godina. Prebrza odluka može donijeti veliki rizik i stvari mogu krenuti krivo”, zaključio je.

Follow Me:

Related Posts