Volkswagenov vozač Jari-Matti Latvala kaže da ga onboard videi Colina McRaea pomažu u obnovi motivacije uoči nadolazećeg relija Argentina (23-26.04.2015.)

Finac je tražio inspiraciju nakon neuspjelog osvajanja bodova u Švedskoj i Meksiku koji su mu poljuljali nadu u titulu prvaka i ostavili ga na drugom mjestu u zaostatku od 62 boda za vodećim Sebastienom Ogierom nakon tri runde.

Intervjuiran za novi WRC ‘Regroup’ podcast, Latvala je rekao kako se osjeća osvježeno nakon šesterotjednog odmora od relija u Guanajuato Meksiku, te da je gledanje svjetskog prvaka iz 1995. ponovno rasplamsalo njegovu odlučnost na etapama.

“Kada idete na odmor, u potpuno ste drugačijem okruženju, sa različitim stvarima za vidjeti i napraviti. Dva tjedna nisam razmišljao o reliju.”

“Nakon toga sam imao testni dan u Španjolskoj. Osjećao sam se jako dobro nakon što sam sjeo u auto. Samo tjedan nakon toga sam gledao klasične onboard snimke iz 90tih sa Colinom u Subaru Imprezi WRC i Ford Focusu WRC. Kako gledaš, pomisliš, čovječe – i ja to želim tako raditi. Ja želim voziti etape kako ih je on vozio – te savršene etape gdje sve ide kao po loju. Ja to želim!”

Da, bilo je vrlo vrlo teško vrijeme. Kada napravite dvije pogreške u nizu, teško je psihički.” dodao je. “Ali imao sam dobar odmor i motiviran sam za povratak u Argentinu i nastavak vožnje – u potjeri za dobrim rezultatima i povratku u borbu.”

I sami ste u potrazi za malo McRae inspiracije? Izvolite klasik iz 2001.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here