FORMULA 1 Vijesti

Leclerc cilja na vozačko mjesto u Sauberu za 2018.

Charles Leclerc priznaje kako razmišlja o mogućem prelasku u Formulu 1 2018.

19-godišnjak iz Monaka ove sezone dominira Formulom 2 i zahvaljujući svojim vezama s Ferrarijem povezuje ga se s mogućim prelaskom u Formulu 1 za 2018.

Kao moguće destinacije spominju se Haas i Sauber, ali Leclerc na pitanje o špekulacijama ostaje smiren.

“U svojoj karijeri sam uvijek išao korak po korak, stoga ću sad napraviti sve da osvojim titulu u Formuli 2, a nakon toga bi volio otići u Formulu 1”, izjavio je za talijanske novine Corriere della Sera.

Na pitanje, bi li da je šef neke F1 momčadi sam sebe potpisao za 2018., Leclerc je rekao: “Da, učinio bih to, jer se osjećam spreman.”

“Da li bih želio čekati još jednu godinu? Ne, zato jer ako osvojio titulu ove godine, ne mogu ju braniti, stoga mi čekanje ne bi pomoglo.”

Glasine oko Saubera su poprimile veliku širinu proteklih nekoliko dana, ponajviše zbog toga jer je švicarska momčad odustala od ugovora s Hondom, te je potpisala novi višegodišnji ugovor s Ferrarijem, koji će i dalje momčad opskrbljivati svojim motorima.

Leclerc kaže: “Veliki san je nositi crveni kombinezon i nadam se da će jednog dana taj san postati realnost. Ali, isto tako razmišljam i o ostalim stvarima, dokle god se radi o Formuli 1.”

Inače, Leclerc je član Ferrarijeve akademije mladih vozača i u Formuli 2 se natječe za talijansku momčad Prema Powerteam, koja je također u snažnim odnosima s Ferrarijem.

Follow Me:

Related Posts