Prvak sezone 2007. Kimi Raikkonen oprašta se od Formule 1 nakon 20 godina utrkivanja, s kratkom pauzom.Finac još nije otkrio svoje planove za budućnost.

Od 2001. godine, kada je nakon samo nekoliko desetaka utrka u trkaćim automobilima s jednim sjedištem ušao u Formulu 1, Kimi Raikkonen postao je svojevrsni zaštitni znak sporta i ostao je vjeran svom ugledu i nadimku Iceman, Ice, sve do danas. Najveći uspjeh postigao je 2007. godine, kada je iskoristio rivalstvo u tada jačoj momčadi McLarena i s Ferrarijem postao prvak. Posljednjih nekoliko sezona nije među najbržima, a glavni krivac je, naravno, nekonkurentnost njegove sadašnje ekipe Alfa Romea.

„Bilo je dovoljno, opraštam se na kraju 2021. Odlučio sam o tome prije nekog vremena, ali sada znam da sam postupio ispravno. Pred nama je duga sezona i pokušat ću Alfi donijeti što više novih bodova ”, rekao je Finec na najavi oproštaja. Medijima nije otkrio što će raditi nakon trkačke mirovine.

U svijetu Formule 1 ostat će upisan kao hladnokrvan trkač koji je znao sakriti emocije, ali i kao pošten i zagrižen natjecatelj, koji ne prelazi granice dopuštenog na stazama. Izvan ovog sporta često se brinuo za burna zbivanja povezana prvenstveno s zabavama s prijateljima. S godinama se smirio i postao obiteljski čovjek, ima ženu i dvoje male djece s kojima će sada vjerojatno moći provoditi više vremena.


Source link