Lewis Hamilton prodao je svoju prepoznatljivu ljubičastu Pagani Zondu koju je tu i tamo pokazivao na ulicama Monaca. Cestovni bolid koji raspolaže sa 7,3-litrenim AMG V12 može proizvesti 760 konjskih snaga, a platio ga je nakon osvojenog 2. naslova oko milijun i pol eura. Šuška se da je prodajom i lijepo zaradio.

Poznato je da je Lewis Hamilton, uz sedam naslova Formule 1 i vlasnik Pagani Zonde 760LH… pa, barem je bio. Šuška se da je Hamilton prodao svoju Zondu iz Monaca u Veliku Britaniju, točnije u područje Manchestera i Liverpoola. Prije nekog vremena, izjavio je za Reuters kako više ne vozi svoje automobile, a sve da bi smanjio štetan utjecaj na okoliš, kako bi nadoknadio značajan ugljični otisak Formule 1 – s iznimkom električnog Mercedesa. Uglavnom, riječ je o sponzorskim preseravanjima.

Unatoč tome, znali su ga viđati za upravljačem nenadmašne i to ljubičaste Pagani Zonde u Monacu.

Hamiltonov primjerak je drugi koji je napravljen i i danas je među najprepoznatljivijim Zondama. Statistički najuspješniji trkač u povijesti Formule 1 naručio ju je u San Cesariju prije sedam godina (2014., kada je drugi put osvojio naslov) i na neki način je neodvojiv od Paganija, jer nosi inicijale njegovog imena, obojan je u ljubičasto. I karoserija i interijer su u sličnim tonovima, a umjesto automatike odabrao je ručni mjenjač sa šest stupnjeva prijenosa. Platio ga je oko milijun i pol eura, a prodajom će sigurno zaraditi puno više.

Takvu Zondu pokreće 7,3-litreni AMG V12 koji može proizvesti 760 konjskih snaga (559 kW) i 770 Nm okretnog momenta . Hamilton je jednom rekao da je Zonda automobil najboljeg zvuka, ali najlošijeg učinka u njegovoj kolekciji – dapače, izravno je rekao da je “katastrofalan” tijekom vožnje.


Source link