Nakon devet godina uzastopne dominacije brzincima svjetskog prvenstva u reliju (FIA World Rally Championship, od 2004. do 2012.), Sebastien Loeb se početkom 2014. zajedno sa tvorničkom ekipom Citroen Racing pridružuje svjetskom prvenstvu touring automobila (FIA World Touring Car Championship).

Loeb, deveterostruki svjetski WRC prvak, proveo je dvije sezone u WTCC-u, 2014. i 2015., gdje je upisao šest pobjeda i jedan pole position, na svojoj domaćoj utrci u Francuskoj.

Međutim, u razgovoru za francuski AUTOhebdo, Loeb je izjavio kako je nakon završetka uspješne karijere u WRC-u razmišljao o završetku svoje vozačke karijere.

No, umjesto završetka karijere, Francuz se pridružio WTCC-u i iako više nije prisutan u prvenstvu i dalje je dio njega zbog svoje privatne trkače momčadi Sebastien Loeb Racing, koja je u WTCC-u za 2017. potvrdila Britanca Toma Chiltona i Francuza Johna Filippija.

“Kada sam se odlučio završiti WRC karijeru, pomislio sam da bi možda bilo dobro završiti vozačku karijeru, ali završio sam na kraju baveći se nekim drugim serijama koje su me privukle, Nisam osvojio ni jedan naslov svjetskog prvaka, ali sam pobijedio u nekoliko evenata, u WTCC-u i rallycrossu (FIA World RallyCross Championship)”, izjavio je Loeb.