FORMULA 1 Vijesti

Mercedes objasnio razlog povlačenja poruke podrške Schumacheru

Mercedes-AMG F1 u sezoni 2017. više neće prikazivati poruku #KeepFightingMichael koju su na svojim bolidima imali u znak podrške za oporavak sedmerostrukom svjetskom prvaku Michaelu Schumacheru.

Povlačenje slogana izazvalo je brojne reakcije, pa se Mercedesov tim oglasio kako bi objasnio svoju odluku.

“Poruka je uklonjena kako bi se napravilo mjesta za njeno korištenje u budućnosti”, rekao je Mercedesov glasnogovornik za njemački tabloid Bild. Iz Mercedesa poručuju kako povlačenje slogana ne znači i prestanak suradnje sa Schumaherovima, što je glasnogovornik potvrdio riječima: „Mercedes i obitelj Michaela Schumahera i dalje će zajedno raditi na nizu aktivnosti koje će pravovremeno biti objavljene.“

Michael Schumacher ima sedam titula F1 svjetskog prvaka, 91 pobjedu te je vozio za tri različite momčadi u svojoj 21-godišnjoj karijeri. U prosincu 2013. teško je ozlijeđen u skijaškoj nesreći u Francuskoj zbog koje je dugo vremena proveo u komi i od koje se još uvijek oporavlja.

2016. godine Michaelova obitelj osnovala je zakladu „Keep Fighting“ kako bi na temelju njegovog legendarnog borbenog duha ohrabrila ljude i potaknula ih na borbu. U veljači ove godine prva dobitnica nagrade Keep Fighitng Award bila je Vannesa Low, 26-godišnja Njemica koja je na Paraolimpijskim igrama u Riju osvojila zlatnu i srebrnu medalju.

Related Posts