– Advertisement –

Miles Nürnberger od 1. rujna 2021. preuzima dužnost direktora odjela za dizajn poslovne jedinice DACIA te se pridružuje upravljačkom odboru pod vodstvom Denisa Le Vota, glavnog direktora marki DACIA i LADA. Nürnberger će odgovarati Laurensu van den Ackeru, izvršnom potpredsjedniku Odjela za dizajn i članu upravnog odbora Grupe Renault.

O Nürnbergerovu imenovanju oglasio se Denis Le Vot rekavši kako je veoma uzbuđen što će se Miles pridružiti timu, budući da Odjel za dizajn igra ključnu ulogu u strategiji poslovne jedinice DACIA. Dodao je i kako je novi Sandero dokaz sposobnosti njihovih dizajnera da oblikuju jednostavna, a istovremeno privlačna vozila. #NBI , #BIGSTER.

– Advertisement –

„Iznimno nam je zadovoljstvo što u ovako uzbudljivom trenutku za marku možemo izraziti dobrodošlicu Milesu Nürnbergeru. Miles je ugledni dizajner koji je svojim radom u Aston Martinu nadahnuo mnoge. Njegovo iskustvo i želja da osnaži identitet marke kroz dizajn bit će od velike koristi za Daciju te će nam pomoći da prilagodimo marku vremenima koja dolaze” dodao je Laurens van den Acker.

Miles Nürnberger pridružuje se 2008. društvu ASTON MARTIN LAGONDA kao voditelj odjela za vanjski dizajn.

S vremenom preuzima funkciju kreativnog direktora, a 2018. postaje direktor odjela za dizajn marke. Nürnberger je, među ostalim, bio zadužen za dizajn prvog SUV-a marke, modela DBX, projekt Valkyrie te dizajn modela Vision i konceptnih modela SUV-ova s kojima se marka električnih vozila Lagonda vratila na tržište.

Prije nego što se pridružio društvu Aston Martin Lagonda, bio je dijelom Citroënova odjela za vanjski dizajn.
Prva iskustva u svijetu automobilskog dizajna stjecao je u Lincolnu, marki društva Ford Motor Company.

Rođen je 1976. godine u obitelji koja je njegovala strast prema umjetnosti, dizajnu i automobilima, a 1998. diplomirao je automobilski dizajn na Sveučilištu Coventry. Godine 2009. dobio je nagradu za dizajn Concorso d’eleganza Villa d’Este za konceptni automobil One-77.

– Advertisement –


Source link