Velika Nagrada Monaka 1992 (službeni naziv “l” Grand Prix de Monaco”) održana je 31.svibnja 1992.godine u Monaku.Bia je šesta utrka sezone 1992.godine te se vozilo 78 krugova.
A utrku je osvojio Ayrton Senna nakon bliske borbe za vodstvo u finalnih tri kruga sa Nigel Mansellom.

Mansell je startao sa startne pozicije,nakon izvrsno odrađenog treninga i kvalifikacija i bio je na sigurnom prvom mjestu cijelo vrijeme utrke sve do 71.kruga kad je morao stati po novi set guma, nakon što mu je glavni mehaničar signalizirao ulazak u bax a zbog sumnji na lijevu stražnju gumu.
Unatoč tome što je Senna pobijedio, Mansell je pokazao da je brži tijekom cijele utrke, i činilo se da je pobjeda bila njegova,sve do izmjene guma u 71.krugu utrke.

Riccardo Patrese je osvojio treću poziciju i popeo se na podijum,nakon borbe sa Michaelom Schumacherom u Benettonu koji je završio četvrti a nakon ranijeg sudara sa Jean Alesijem koji je vozio za Ferrari,u kojem je oštećen sidepod i elektronika od Alesijevog Ferrarija što je na kraju izazvao njegovo odustajanje od utrkivanja.
Martin Brundle u drugom Benettonu završio je na petom mjestu nakon gubljenja vremena u boxu zbog zamjene novog nosa i prednjih krila a nakon sudara u Nouvelle šikani.
Bertrand Gachot je završio na šestom mjestu, a nakon predkvalifikacija u Četvrtak te je osvojio na veliko iznenađenje za Larrousse i prva bodove u sezoni 1992.