Nakon provale u vozilo u petak, policijski službenici ga uočili i uhitili te proveli nad njim kriminalističko istraživanje…

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje devet kaznenih djela „Teška krađa“ provaljivanjem.

Sumnja se da je u prvoj polovici svibnja 2021. godine u Ulici Crvenog križa i Širolinoj ulici došao do parkiranog osobnog automobila marke Mercedes GLA zagrebačkih registarskih oznaka i osobnog automobila VW Golf krapinskih registarskih oznaka na kojima je potom razbio staklo vozila te otuđio prijenosna računala.

Nadalje, također se sumnja da je u prosincu 2021. godine tri puta u Ulici Ljudevita Posavskoga, jednom u Ulici Grge Tuškana, također jednom u Ulici Baltazara Bogišića te jednom na Radničkoj cesti, prema unaprijed stvorenoj namjeri oduzimanja tuđe pokretne stvari s ciljem da istu protupravno prisvoji, provalio u osobne automobile različitih marki i registarskih oznaka iz kojih je potom otuđio prijenosna računala, raznu informatičku opremu, više različitih torbi te laserski metar.

U petak, 17. prosinca 2021. godine je oko 18.30 sati u Heinzelovoj ulici, sumnja se, provalio u osobni automobil marke Škoda Kodiaq zagrebačkih registarskih oznaka 56-godišnjaka, iz kojeg je otuđio informatičku opremu. Nedugo nakon izvršenja djela osumnjičenog su na raskrižju Šulekove i Zvonimire ulice uočili policijski službenici te ga priveli u službene prostorije na kriminalističko istraživanje.

Materijalna šteta pričinjena ovim djelima iznosi oko 26.350 kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici podnijeli su posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Izvor: Zagrebačka policija


Source link