Aktualno BMW Featured nedostatak poluvodiča Vijesti Zanimljivosti zaslon na dodir

Nema čipova nema ni zaslona na dodir, odgovor je BMW-a na nestašicu poluvodiča koja sve više ugrožava proizvodnju, a neki su, poput Škode i Renaulta ukinuli jednu smjenuDrastične mjere u BMW-u! Nedostatkom poluvodiča ostavit će Seriju 3, Seriju 4 (s izuzetkom i4), Z4 i X5, X6 i X7 bez zaslona osjetljivog na dodir. U BMW-u se s krizom nestašice čipova nose na prilično neobičan način, no izgleda da drugog rješenja nema. Drugi, poput Škode i Renaulta smanjuju proizvodnju i gase cijele smjene.

Kriza nestašice poluvodiča ozbiljno je ugorzila proizvodnju automobila. Proizvođači se s tim nose na svoj način. A budući da je zaustavljanje proizvodnih linija, naravno, posljednje sredstvo, spremni su napraviti razne kompromise. Iako se čini da je modernim automobilima nemoguće raditi bez zaslona osjetljivih na dodir, BMW se ne slaže. Neki modeli će se nuditi bez središnjeg zaslona osjetljivog na dodir koji koristi iDrive, a to su – Serija 3, Serija 4 (s izuzetkom i4), Z4 i X5, X6 i X7. Informacija se prvi put pojavila na internetskom forumu Bimmerfest, gdje vlasnici i obožavatelji bavarskog brenda razmjenjuju mišljenja. Potvrdio je to BMW za neke američke medije.


Kako će izgledati upravljanje nekim funkcijama takvog BMW-a nije jasno. Vjerojatno će se biti potrebno osloniti na glasovnu kontrolu, jer je okretni prekidač beskorisan bez zaslona. Za automobile bez zaslona, trgovci u SAD-u će odbiti 500 dolara od cijene. Hoće li se takvi automobili prodavati i kod nas još nije poznato. Također bi ga imalo smisla instalirati kasnije, kada nedostatak čipova više neće biti tako katastrofalan. Pitanje je – biste li prihvatili sjajni X7 bez zaslona osjetljivog na dodir s popustom od 500 dolara?

 
Source link

Related Posts