Vozaču je izrečena i zabrana upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od mjesec dana.

U nedjelju, 19. prosinca 2021. godine, desetak minuta iza ponoći, 24-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka Heinzelovom ulicom u smjeru juga. Dolaskom do kućnog broja 98 nije se zaustavio na znak „Stop policija“ nego je nastavio Radničkom cestom u smjeru juga. Dolaskom do križanja s Pokupskom ulicom prošao je kroz raskrižje za vrijeme dok je bilo uključeno crveno svjetlo na semaforu za njegov smjer kretanja. Obavljenom kontrolom kod kućnog broja 218 utvrđeno je da je vozilom upravljao pod utjecajem alkohola od 0,93 gr/kg kao i da je upravljao pod zabranom. Vozač je uhićen i smješten u Jedinicu za zadržavanje i prepratu, a zatim i priveden na Sud. Na Općinskom prekršajnom sudu proglašen je krivim te mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 19.000 kuna kao i zabrana upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od mjesec dana.

Iste noći, oko 1.40 sati 49-godišnjak je upravljao osobnim automobilom Jurjevskom ulicom u smjeru sjevera. Obavljenom kontrolom kod Mlinarske ulice utvrđeno je da je vozilom upravljao pod utjecajem alkohola od 1,76 g/kg. Nakon što je smješten u Jedinicu za zadržavanje i prepratu do prestanka djelovanja opojnog sredstva priveden je i na Općinski prekršajni sud u Zagrebu. Na Sudu je proglašen krivim te mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 10.300 kuna kao i zabrana upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od četiri mjeseca.

U subotu, 18. prosinca 2021. godine oko 13.50 sati na raskrižju Branimirove i Osječke ulice, policijski službenici zaustavili su osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 41-godišnjak. Obavljenim nadzorom utvrđeno da je upravljao vozilom za vrijeme dok je u organizmu imao 1,92 g/kg alkohola. Vozač je uhićen i smješten u Jedinicu za zadržavanje i prepratu, a potom sljedeći dan doveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu. Na sudu mu je, nakon što je proglašen krivim, izrečena novčana kazna u iznosu od 8.700 kuna kao i zabrana upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od mjesec dana.

Istoga dana oko 15.20 sati u Zagrebu na raskrižju Ilice i Mesničke ulice, prilikom nadzora prometa policijski službenik zaustavio je osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 49-godišnjak. Naknadnim provjerama utvrđeno je da je vozilom upravljao pod utjecajem alkohola od 2,52 g/kg alkohola u organizmu. Vozač je smješten u Jedinicu za zadržavanje i prepratu do prestanka djelovanja opojnog sredstva te je sljedeći dan priveden na Općinski prekršajni sud. Na sudu je proglašen krivim te mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 10.000 kuna kao i zabrana upravljanja motornim vozilom za „B“ kategoriju u trajanju od dva mjeseca.

U petak, 17. prosinca 2021. oko 19.10 sati 35-godišnjak je sudjelovao u prometnoj nesreći s materijalnom štetom na raskrižju Slavonske avenije i Radničke ceste u Zagrebu. Naknadnim provjerama utvrđeno je da je vozilom upravljao pod utjecajem alkohola od 2,07 g/kg alkohola u organizmu. Vozač je uhićen i smješten u Jedinicu za zadržavanje i prepratu, a sljedeći dan i doveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu. Na sudu je proglašen krivim te mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 12.500 kuna.

Izvor: Zagrebačka policija


Source link