Aktualno Featured Vijesti Zanimljivosti

Nizozemska policija oduzela je desetke dozvola vozačima i sad ih mora vratiti!


Nije dopuštena provjera neposredno prije i nakon znaka za ograničenje brzine, jer se vozačima mora dati mogućnost da prilagode brzinu, prenosi RevijaHAK.

Policija u sjevernoj Nizozemskoj oduzela je nepropisno desetke vozačkih dozvola na obilaznici u nizozemskom gradu Groningenu. Oštećeni vozači već su poslali odštetne zahtjeve, a u prosjeku se radi o iznosima većima od tisuću eura, navodi RTV Noord. Svi vozači jurili su brzinom većom od 50km/h od dopuštenje i stoga su bili u prekršaju, ali policija je postavila kamere na mjestu gdje to nije dopušteno. Za provjere vrijede stroga pravila. Primjerice, nije dopuštena provjera neposredno prije i nakon znaka za ograničenje brzine, jer se vozačima mora dati mogućnost da prilagode brzinu.

Ukupno su 92 vozača izgubila dozvolu tijekom provjera laserskim brzinomjerom na obilaznici od listopada do veljače. No istraživanje RTV Noorda i podaci Državnog odvjetništva pokazuju da deseci provjera nisu provedni u skladu s pravilima. U nekim slučajevima čak su korišteni laseri ispred oznaka za ograničenje brzine. Neki su zahtjevi vozača odbačeni, a nekima će policija, očigledno, morati udovoljiti.

Izvor: RevijaHAK

Fotografija: PixabaySource link

Related Posts