Aktualno Featured Vijesti Zanimljivosti

Osumnjičeni 45-godišnjak dobio na korištenje osobno vozilo te ga, koristeći krivotvorenu ispravu, preprodao trećoj osobi koju je doveo u zabluduPolicijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela „Prijevara“, „Krivotvorenje isprave“ i „Ovjeravanje neistinitog sadržaja“ na štetu 19-godišnjaka.

Naime, sumnja se da je 45-godišnjak s ciljem da sebi ili drugome pribavi protupravnu imovinsku korist od 19-godišnjaka, a uz odobrenje njegovih roditelja, tijekom studenog 2020. godine na korištenje na nekoliko dana dobio osobni automobil marke Volkswagen zajedno s ključem i prometnom dozvolom. S unaprijed stvorenom nakanom da sebi pribavi znatnu protupravnu imovinsku korist, izradio je lažni ugovor o kupoprodaji motornog vozila između 19-godišnjaka i sebe te je na tom ugovoru potpisao 19-godišnjaka. Potom je, sumnja se, koristeći tu krivotvorenu ispravu, krajem studenoga 2020. godine doveo u zabludu ovlaštene referente stanice za tehnički pregled vozila u Zagrebu te je vozilo registrirao na svoje i dobio prometnu dozvolu. Tada je stekao prava vlasništva nad navedenim vozilom te ga je, uz ugovor o kupoprodaji motornog vozila prodao trećoj osobi koju je držao u zabludi u pogledu stjecanja prava vlasništva nad vozilom, dok je za sebe pribavio znatnu protupravnu imovinsku korist od 142.000 kuna.


Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su podnijeli kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu.

Izvor: Zagrebačka policija
Source link

Related Posts