Brojni automobilski entuzijasti koji su zaljubljeni u utrke ubrzanja davno su shvatili da je ugradnja dva motora najbrži put do veće snage.

Na YouTube kanalu Hoonigan Daily Transmission objavljen je video opsežno modificirane Mazde MX-3. Model koji već polako odlazi u zaborav doživio je tuning vrijedan svake pažnje.

Sprijeda se već nalazio 1.8-litreni 6-cilindraš K8 s golemim turbopunjačem kad je vlasniku palo napamet da bi bilo zgodno ugraditi još jedan motor straga. Izbor je pao na turbobenzinca 2.5 V6 pa u konačnici ova Mazda MX-3 ima dva motora, dva turbopunjača, 12 cilindara i monumentalnih 900 konjskih snaga.

Ovisno o željama vlasnik može voziti svoj automobil s aktivnim samo motorom sprijeda, koji snagu šalje na prednje kotače, s aktivnim motorom straga, koji snagu šalje na stražnje kotače ili uz aktivna oba motora, pa ova Mazda MX-3 tada ima pogon na sve kotače, a prijenos snage na način da svaki motor ima svoj mjenjač.

Previous articleVideo: Ovako se ne izvlači automobil

Od malih nogu zaražen oktanima pa već krajem 80-ih bjesomučno guta sve automobilske tiskovine. Kao dipl.ing. strojarstva čitatelju približava mehaniku automobila. Osnivač i glavni urednik portala Autopress.hr


Source link