Premda naslov zvuči čudno, već letimičnim pogledom na sliku sve je prilično jasno, uostalom dobro je poznati kako je Ferruccio Lamborghini prvotno postao uspješnim proizvođačem traktora, a s automobilima je krenuo iz inata Enzu Ferrariju.

No, ta priča iz povijesti u svakom pogledu zaslužuje posebnu temu pa je nabolje da se vratimo konkretnom primjerku Lamborghinija s jednim sjedalom, dva cilindra i 18 KS… Riječ je modelu oznake 2241R koji spada u seriju Lamborghinetta.

Konkretan primjerak je proizveden 1960. godine. Prije nekoliko godina je u potpunosti restauriran, a pod haubom donosi prvi motor vlastite proizvodnje, koji je ujedno bio i favoritom velikog Ferruccia Lamborghinija.

Stručnjaci smatraju kako danas ovakav traktor vrijedi najmanje 40.000 eura. Dakle, oko petine cijene novog Lamborghini Huracana.

Previous articleRenault i TheArsenale predstavljaju Air4

Od malih nogu zaražen oktanima pa već krajem 80-ih bjesomučno guta sve automobilske tiskovine. Kao dipl.ing. strojarstva čitatelju približava mehaniku automobila. Osnivač i glavni urednik portala Autopress.hr


Source link