Automobili koji su namijenjeni isključivo upotrebi na stazi nerijetko imaju malo veze sa serijskim modelom, a najbolji primjer toga je ovaj Mitsubishi Lancer Evo X.

Agresivni karoserijski dodaci izrađeni su isključivo kako bi se povećao downforce, a samim time i brzina prolaska kroz zavoje. Premda je već na prvi pogled jasno kako se iza te ratničke uniforme krije Mitsubishi Lancer Evo X, sa serijskim modelom nema gotovo nikakvih sličnosti.

Video je nastao tijekom Time Attack eventa na stazi Mugello u Italiji, a koliko je ovaj konkretan Mitsubishi Lancer Evo X sposoban najbolje ilustrira činjenica da je postigao vrijeme kruga od 1:49.665, što je za svaku pohvalu. Samo za usporedbu, Valentino Rossi je u prošlogodišnjem Moto GP prvenstvu na istoj stazi postigao vrijeme od 1:46,208, a Maserati MC12 prilagođen utrkama u seriji GT1 postigao je najbolje vrijeme od 1:48.436.

Previous articleVideo: Vozač autobusa prošao kroz crveno i pomeo Audi A8

Od malih nogu zaražen oktanima pa već krajem 80-ih bjesomučno guta sve automobilske tiskovine. Kao dipl.ing. strojarstva čitatelju približava mehaniku automobila. Osnivač i glavni urednik portala Autopress.hr


Source link