Svi koji posjeduju bilo koji od modela Ferrarija koji u imenu sadrži oznaku XX spadaju u poseban krug klijenata proizvođača iz Maranella.

No, postoji klasa koja je rangirana još više. To su ljudi koji posjeduju F1 bolid momčadi Ferrari. I jedni i drugi vrijeme provode na stazama, uz dnevni trošak od 10.000 do 12.000 eura. Ovisno o eventu. A svake godine Ferrari Special Corse Clienti Club nalazi se devet do deset puta.


To su jedini termini u kojima si mogu dati oduška i svoje trkaće strojeve upregnuti do krajnjih granica. Naime, niti automobili Ferrari oznake XX u većini slučajeva nemaju cestovnu homologaciju pa ih nije moguće registrirati i voziti na javnim prometnicama.

Premda zvuči čudno kombinacija da vlasnik mora platiti kako bi mogao voziti svoj vlastiti automobil, to je upravo tako. Naime, kupac u ovom slučaju kupuje samo vlasništvo, ali ne i posjed nad automobilom pa su svi oni smješteni u sjedištu Ferrarija. Talijanski stručnjaci brinu o svemu, od održavanja do zamjene guma, a automobili se dostavljaju na staze kako bi bili na raspolaganju svojim vlasnicima.

Uglavnom, da ne duljimo previše pokrenite video koji će zorno prikazati kako uživaju članovi Ferrari Special Corse Clienti Cluba, za volanom modela poput: 599 XX, 599 XX Evo, FXX, FXX Evo, La Ferrari FXX K i La Ferrari FXX K Evo.
Source link

Related Posts