Nismo potpuno sigurni zbog čega je to tako, ali Bavarci nikad nisu u prodaju pustili BMW M3 Touring kako bi najpaprenijom izvedbom karavanske Serije 3 konkurirali Audiju RS4 Avant i Mercedes-AMG-u C63 Estate.

No, da budemo potpuno precizni, postojao je konceptni BMW M3 E46 Touring, ali nikad nije dobio zeleno svjetlo za proizvodnju.

Tu nepravdu odlučio je ispraviti jedan vlasnik karavanskog BMW-a Serije 3 F31. Naime, uložio je puno novca, vremena i truda kako bi stvorio BMW M3 Touring. Zanimljivo, njegov automobil originalno je bio dizelaš, a pod haubom se nalazio proslavljeni motor S55.

No, 3-litreni turbobenzinac iz modela M3 s tvorničkim postavkama i 431 KS nije ga zadovoljio pa je odmah posegnuo za paketom modifikacija koji je snagu povećao na 530 KS. Naravno, kočni sustav i ovjes u temeljito dorađeni, ugrađeni su 19-colni naplaci i brojni karoserijski dodaci, kako bi izgledao što sličnije originalu.

I moramo priznati kako je u potpunosti uspio. Prolaznici koji ne znaju kako BMW M3 Touring nije u ponudi nikad ne bi pogodili da ovaj automobil nije proizveden u točno ovakvom formatu.


Source link