Talijanski proizvođač u svojoj ponudi nikad nije imao Maserati Quattroporte Shooting Brake, ali jedan ipak postoji.

Tuning kuća Carrozzeria Touring napravila je četiri karavanska Quattroportea prethodne generacije, isključivo po narudžbi i isključivo za papren iznos. Jedan vlasnik aktualnog modela nikako nije mogao prežaliti činjenicu da nije uspio kupiti niti jedan od navedena četiri modela pa je odlučio stvoriti svoj Maserati Quattroporte Shooting Brake.

Britanac je slao upita na nekoliko adresa, ali cijene koje su mu tvrtke povratno javljale premašivale su njegov budžet. Naime, prosječna ponuda iznosila je čak 200.000 funti (oko 235.000 eura) samo za preradu, bez uključene vrijednosti automobila.

No, to ga nije obeshrabrilo pa je naposljetku upoznao Adama Reddinga, vrhunskog restauratora klasičnih automobila, koji se odlučio prihvatiti posla. Kao baza korišten je Maserati Quattroporte iz 2015. godine, s 3-litrenim dizelskim motorom.

Konačan rezultat, nakon 1500 radnih sati možete vidjeti na slikama. Izgled je dodatno poboljšan bojom Gunmetal Grey i 20-colnim naplacima. Od stvaranja karavanske izvedbe do danas automobil je prošao svega 14.000 kilometara. Komentare na izgled Maseratija Quattroporte Shooting Brake ostavite nam u komentarima na Facebooku.


Source link