Nova momčad u F1 od 2016. bit će američki Haas. Trenutno pregovara s desetak vozača i tko zna kakve su obaveze i načini da se dođe do ogromnih novaca koji su potrebni za vic koji se zove F1. Gotovo sigurno da je jedan od dobrih načina da se privuku sponzori – vozačica. Iako dame nisu imale osobitih uspjeha na vrhu auto sporta, ostaje zapisano da je Talijanka Lela Lombardi na Montjuicu 1975. osvojila pola boda (utrka je prekinuta). Ostali pokušaji bili su manje slavni.
Amerikanka Danica Patrick (srpskog porijekla) velika je kandidatkinja za jedno sjedalo u Haasu jer izvrsno izgleda i što je najvažnije ima veliko iskustvo čak i u ”singleseaterima”. Čak je uspjela i pobijediti u jednoj utrci Formule Indy. Zadnjih godina se muči u Nascaru jer, po nekima, to su prave utrke u kojima u dužini tri auta uvijek juri jedno sedam..
Bernie (kojem kreteni u Trogiru ne daju parkirati na rivi) veli da nema ništa protiv prve vozačice u F1 nakon dugo vremena. No, nije ni čudo. Čovjeku je 84..
Veliko je pitanje što bi Patrick mogla u F1 ali da bi donijela novce to nema sumnje. Mnogi kažu da kandidira zbog izgleda, što je točno ali mi imamo i još par prijedloga…
Jessica Barton
Jessica Barton
Ovo bi lice radije vidio u F1 nego njušku Pastora Maldonada. Danica Patrick je pokazala da zna biti i vrlo brza pa bi brzo zaboravili Pastorove vragolije..Po onome što je dosada napravila, Patrick najviše zavrijeđuje sjedalo u F1.
Jesica Bueton je glumica, model ali i ozbiljna vozačica dragstera. Vozi Toyotu supra s čak 1165 KS na kojeg je potrošila oko 150 tisuća dolara. Nažalost, auto je ukraden pa se Jesica trenutno, dok čeka poziv Haasa, bavi glumom..
Susie (Stoddard) Wolff
Susie (Stoddard) Wolff
Suzy Wollf već znate jer je svaki petak u boksu Williamsa i ponekad dobije koji đir. Budući da joj je tada partner Fillipe Massa, vremena znaju biti dosta respektabilna. Naravno da priči dosta pomaže činjenica da joj je muž Toto Wollf iz Mercedesa. No, odmaže da nije ni prvi rezervni vozač kod Sir Franka nego je to Adrian Sutil..Suzy ima čak sedam godina u DTM-u ali i samo četiri boda.
Claire Jedrek je počela kao dio tv ekipe iz Singapura pratiti F1. No, sjela je u Hondu FD2 i u malezijskom prvenstvu, između 37 muških vozača, završila na sedmom mjestu. Kao što vidite već ima i kacigu a to je sasvim dovoljno za F1..
Claire Jedrek
Claire Jedrek
Vicky Piria je iz Milana gdje se počela baviti kartingom. No, vozila je i Formulu Renault, F3 a danas nastupa u SAD u Mazda seriji. Romain Grosjean je izjavio da, ako ona bude vozila F1, bez borbe prepušta svoje mjesto na startu..
Vicky Piria
Vicky Piria
Madalenu Antas iz Portugala mama je sve naučila. Mama je bila ozbiljna trkačica a Madalena danas vozi raid relije. Vozilo je Nissan 4 x ali tu malo tko pita za auto…
Carmen Jorda
Carmen Jorda
Madalena Antas
Madalena Antas
Carmen Jordu iz Španjolske takodjer stalno viđate na GP vikendima jer i ona, kao i Suzy, glumi test vozačicu u sportu u kojem je testiranje zabranjeno. Njojzi još nisu dali ni krug osim na simulatoru..Ali da bi bila senzacija, bila bi..
Ako Maryeve Dufault dobije mjesto u F1 utrke će kasniti u pravilu po pola sata..Počela je s kartingom u rodnom Quebecu, vozila Formulu BMW USA pa se prebacila na Stock. Sad je na vratima čak i Nascara. Veli da zadnju kintu od karijere modela troši na gume..
Maryeve Dufault
Maryeve Dufault
Inesa Tuškanova je
Inessa Tushkanova
Inessa Tushkanova
poznata čitateljima ruskog Playboya ali ona je i ozbiljna reli vozačica. Čak je pobijedila u nekoliko ruskih a sada vozi u finskom prvenstvu a tu, znamo, nema zezanja. Nema boljeg mjesta za učenje od Finske koja je dala samo 13 svjetskih prvaka u reliju. Da se ne zezamo, bacite pogled na YouTube npr.
(gd)