Legendarna brdska utrka u SAD-u Pikes Peak International Hill Climb, vozi se 28.06., u Coloradu i to po 93-i put. Na 19,99 km staze natječu brojni vozači iz cijelog svijeta svojim što “normalnim” trkaćim automobilima, što prototipovima. Čini se da je revolucija u automobilizmu s “nenormalnim” autima počela upravo na Pikes Peaku. Željno očekujemo ovogodišnje natjecanje te novu priliku za osvajanje krune za Mitsubishi električne automobile koji su prošle godine osvojili 2. i 3. mjesto.

Ova iznimno zahtjevna utrka počinje na nadmorskoj visini od 2860 m a završava na 4300 m, što zahtjeva iznimnu pripremu kako za auto tako i za vozača. Turbo motori su posebno osjetljivi na ovakvu visinu i visinsku razliku, ali ni atmosfercima nije puno lakše. Električni Mitsubishi zato nema problem sa zrakom te se očekuje da će ove godine biti još brži.

Važno je napomenuti da je svjetski prvak u rallyju Sabastian Loeb, koji je sudjelovao u ovoj utrci 2013. godine, postavio s benzinskim Peugeotom ipak za sada nedostižno vrijeme od 8.13.878, što nije samo zasluga auta već nedvojbeno i njegovog jedinstvenog talenta.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here